UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фестиваль «Мельпомена Таврії» все ж відбудеться: відома попередня програма

Цього року подія не зможе відбутися у Херсоні, який знаходиться під окупацією.

Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» цього року не зможе пройти в Херсоні, оскільки місто знаходиться під російською окупацією. Втім, як повідомляє на своїй сторінці на Facebook театральний критик Олег Вергеліс, подія все-таки відбудеться з 10 по 19 червня у зміненому форматі.

Наразі, через обставини воєнного часу, фестивальний штаб функціонує у Львові, там же приймають рішення. Як розповів голова оргкомітету «Мельпомени Таврії» Олександр Книга (на початку повномасштабного вторгнення Росії він побував у полоні окупантів – ред.), театри гратимуть вистави у своїх містах, збиратимуть прес-конференції, на яких говоритимуть про Херсон, допомогу ВСУ та роль театру у російсько-українській війні.

Читайте також: Окупанти влаштували “екскурсію” під червоними прапорами до розбомбленого Драмтеатру у Маріуполі – відео

Попередньо до фестивалю цього року згодилися долучитися 30 театрів, серед яких колективи з Румунії, Польщі, Португалії, Туреччини, Грузії, а також різних міст України.

10 червня у Львові відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття XXIV Міжнародного Театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» (Львівська Національна опера, Mirror hall). А вже 11 червня (субота) -  відкриття фестивалю -  Project Art Theatre (Київ), Театралізоване дійство “МИ” за поезією А. Матвійчука.

Попередній список театрів і проєктів, які візьмуть участь у фестивалі цього року

Повна, офіційна, програма фестивалю з точним розкладом показів та початком вистав вже незабаром.