UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фестиваль ГОГОЛЬFEST відбудеться в Києві 16-25 вересня

ГОГОЛЬFEST відкриє своїм відвідувачам нову локацію, яка стане місцем сили для українського та міжнародного сучасного мистецтва.

9-й Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST відбудеться 16-25 вересня 2016 року у колаборації з креативним кластером Арт-завод Платформа.

Як повідомляють організатори форуму, тема нинішнього фестивалю – ГОГОЛЬFEST. ВАВІЛОН.

"Фестиваль стане масштабним арт-дослідженням, що розгляне міф про Вавилон із нової, несподіваної точки зору. Як і щороку, на вас чекають найактуальніші та найцікавіші мистецькі проекти у напрямках театру, хореографії, академічної та альтернативної музики, перформансу, фешн, кіно, літератури, візуального мистецтва, дитячої програми", - йдеться в повідомленні.

Серед подій фестивалю цього року: новий перфоманс фрік-кабаре Dakh Daughters, цирк-опера Влада Троїцького "Вавілон", програма литовсько-українського партнерства за участі Оскараса Коршуноваса, іспано-українська хореографічна резиденція, резиденція європейської театральної режисури.

Фестиваль створено у 2007 році Владом Троїцьким, засновником Центру сучасного мистецтва "Дах". Фестиваль представляє аудиторії найвизначніші досягнення українського та іноземного сучасного мистецтва. За історію свого існування у фестивалі взяли участь більш ніж 1000 учасників із 40 країн світу, серед яких Іспанія, Франція, Литва, Польща, Росія, США, Ізраїль, Германія, Швейцарія та інші.

У 2015 році ГогольFest проходив на ВДНГ. Фестиваль об'єднав представників сучасного мистецтва з багатьох країн (серед них Франція, Швейцарія, Литва, Росія, Австрія). Головною подією першого дня став музичний перформанс Влада Троїцького "Мистецтво війни".