UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джордж Мартін пообіцяв випустити ще дві книги про Вестерос

Перша книга вийде в кінці 2018 або початку 2019 року.

Письменник Джордж Мартін, автор серії романів "Пісня льоду і полум'я", за якими знімається серіал "Гра престолів", анонсував вихід ще двох книг про Вестерос. Відповідну заяву письменник зробив у своєму блозі.

Книги будуть розповідати історію будинку Таргарієнів. Як зазначив письменник, матеріалу на дану тему накопичилося так багато, що було прийнято рішення опублікувати історію двома книгами. Перша з них вже знаходиться в роботі. Вона називається "Полум'я і кров" і розповість історію Вестероса від Ейгона Завойовника до Ейгона Третього. Її вихід очікується в кінці 2018 – початку 2019 року.

Робота над другою книгою ще не почалася, за словами Мартіна, вона буде випущена "кількома роками пізніше".

Мартін також зазначив, що все ще працює над романом "Вітри зими", який стане передостанньою частиною серії "Пісня льоду і полум'я". Йому все ще потрібно "кілька місяців", щоб закінчити роботу.

Джордж Мартін представив серію книг "Пісня льоду і полум'я", на написання якої його надихнула Війна білої й червоної троянди, у 1996 році. Серія розійшлася у світі тиражем 58 мільйонів примірників.

Раніше повідомлялося про те, що Мартін спростував чутки про створення повнометражного фільму за мотивами "Ігри престолів".Мартін написав у своєму блозі, що дана інформація є "абсолютно неправдивою".