UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джордж Мартін не встигне дописати "Вітри зими" цього року

Письменник запевняє, що пише по кілька годин на день.

Письменник Джордж Мартін, автор серії романів "Пісня льоду і полум'я", за яким знімався серіал "Гра престолів", у своєму блозі розповів про те, як просувається робота над новим романом "Вітри зими". До жалю фанатів, він не встигне закінчити книгу в цьому році.

Мартін зізнався, що проводить час у хатині в горах, дотримуючись режиму самоізоляції, щоб уникнути зараження новим коронавірусом. Але така ізоляція допомогла в його роботі над "Вітрами зими".

"Я проводжу багато годин щодня, працюючи над "Вітрами зими". Я закінчив розділ вчора, ще один – три дні тому, інший – минулого тижня. Але ні, це не означає, що книга буде завершена завтра або опублікована на наступному тижні. Це буде величезна книга і попереду ще багато роботи", - написав Мартін.

Він також зізнався, що "його серце було розбите" через те, що конференцію CoNZealand (Всесвітня конференція про наукову фантастику, яка повинна була пройти у місті Веллінгтон, Нова Заления, - ред.) довелося перенести в онлайн-формат. "Але я можу поїхати в Веллінгтон в наступному році, я сподіваюся, і COVID-19 та "Вітри зими" будуть закінчені", - написав Мартін.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

"Вітри зими" - шоста книжка серії "Пісня льоду і полум'я". П'ята книга, "Танець з драконами", вийшла у 2011 році. У 2019 році Мартін обіцяв випустити "Вітри зими" до середини 2020 року.

Читайте також: Опорні лікарні вигідні лише місцевим елітам – експертка

Раніше Мартін розповів про те, як на нього вплинуло завершення серіалу "Гра престолів". За його словами, він відчув полегшення, оскільки завершення зйомок шоу "позбавило його від напруги".