UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джамала зізналася, що воліла б не писати пісню "1944" для "Євробачення-2016"

Відразу після перемоги в конкурсі українська співачка Джамала відповіла на запитання журналістів.

© Eurovision.tv
Джамала написала нову пісню в день фіналу "Євробачення-2016"
Джамала написала нову пісню в день фіналу "Євробачення-2016"
© Eurovision.tv
© Eurovision.tv
© Eurovision.tv
Мешканцям Росії не сподобалася пісня про депортацію кримських татар
© Eurovision.tv
© Eurovision.tv
Джамала не планує змінювати громадянство
© Eurovision.tv

"Я була впевнена – якщо ти кажеш правду, це зачепить людей. І я не помилилася!" - сказала Джамала після перемоги у фіналі "Євробачення 2016". У той же час вона зізналася в тому, що воліла б, щоб ця пісня не існувала.

За словами співачки, готуючись до виступу, вона не раз слухала саундтрек Іцхака Перельмана до фільму про Голокост "Список Шиндлера" - і їй дуже хотілося б, щоб її пісня "1944" викликала такі ж сильні емоції.

Джамала не змогла дати пряму відповідь на питання, чи хотіла вона, щоб наступний конкурс пройшов у вільному Криму?. Джамала задумалася й відповіла: "Я сподіваюся, що він пройде в Україні – не знаю, де, але точно в Україні!".

Читайте також: Джамала назвала свою пісню на "Євробаченні" ще більш актуальною після обшуків у Криму

Також українська співачка нагадала, що присвятила пісню "1944" своєї прабабусі, з якої трапилися всі ті жахливі речі того часу. За словами Джамали, їй настільки боляче, що вона б хотіла, щоб приводу написати таку пісню не було.

"Це дуже важко пояснити, що я відчуваю... Я б хотіла, щоб всі ці жахливі речі не сталося з моєю прабабусею, і я б воліла, щоб ця пісня не існувала", - зізналася вона журналістам.

Читайте також: Ердоган звернувся до кримських татар напередодні річниці депортації

Крім того, співачка повідомила, що безпосередньо 14 травня, в день фіналу, написала пісню, яка увійде в новий альбом, який повинен з'явитися вже дуже скоро.

"Я буду працювати над своїм новим альбомом, звичайно. Це буде зовсім скоро. Навіть сьогодні я вже написав нову пісню для неї", - сказала Джамала, зазначивши, що її надихнув гасло Євробачення в цьому році.

"Якщо ти відчуваєш, що робиш праве діло, просто роби його і все", - додала Джамала.

Джамала також подякувала свою команду і організаторів "Євробачення" за прекрасне шоу.

Також українка тепло відгукнулася про свою суперницю з Австралії, яка за результатами посіла друге місце. "Австралія змагалися з прекрасною і сильною піснею. Якщо б я голосувала сьогодні, я голосувала б за Австралію", - сказала вона.

Читайте також: Кращі виступи "Євробачення 2016": Україна, Австралія і Росія

Нагадаємо, українська співачка Джамала (Jamala) з піснею "1944" перемогла у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2016", який проходив у суботу в Стокгольмі, Швеція. За результатами голосування національних журі країн-учасниць Євробачення-2016 і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Також до трійки увійшли представники Австралії та Росії. Причому, саме за який представляв РФ Сергія Лазарєва українці віддали найбільшу кількість голосів.