UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джамала зібрала для допомоги Україні 90 мільйонів доларів

Співачка збирала гроші на благодійних концертах.

Співачка Джамала на благодійних концертах зібрала 90 мільйонів доларів допомоги для України, яка протистоїть збройній агресії Росії. Про це свідчать дані Forbes.

У виданні підрахували розміри фінансової допомоги для нашої країни від різних фондів та приватних осіб. Вклад Джамали, згідно з цим рейтингом, є четвертим за величиною.

Читайте також: США відправляє 500 млн доларів прямої фінансової допомоги бюджету України — Байден

Так, найбільша кількість коштів надійшла на рахунок НБУ, створений для підтримки ЗСУ - 511 мільйонів доларів. На другому місці розмістилася компанія Epic Games, яка змогла зібрати 144 мільйони доларів у грі Fortnite. 114 мільйонів доларів було зібрано фондом «Повернись живим» для допомоги українській армії.

«У моєму випадку це заслуга величезної кількості людей. Я вдячна всім, хто організовує події, збирає та перенаправляє кошти, купує квитки, донатить. Вдячна, що можу робити те, що люблю найбільше в житті, та водночас допомагати Україні. Зібрані кошти надходять у різні українські та міжнародні фонди UNICEF, ARD та інші. Організації, своєю чергою, перераховують їх на потреби українців.

Ці люди, компанії та організації у списку Forbes – справжній приклад людяності. Але за ними стоїте ви, мільйони українців та громадян світу. Кожен із вас – герой», - заявила Джамала.

Нагадаємо, легендарний німецький рок-гурт Scorpions змінив слова, присвячені Москві, у своїй знаменитій пісні Wind of change. Наразі замість столиці Росії, яка веде війну в Україні, звучать слова на підтримку нашої країни.