UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Друга Ріка" продовжує євротур, попереду Франція: кошти передадуть постраждалим внаслідок війни

Також українські музиканти проведуть благодійні концерти в Чехії та Польщі та Литві.

Гурт «Друга Ріка», який нещодавно провів концерти в  Вільнюсі, Ризі й Таллінні, рушає далі європейським туром, в рамках якого музиканти створили спеціальний фонд для допомоги українцям, що постраждали від війни. Наступними пунктами призначення стануть Чехія та Польща. Судячи з афіші на офіційному сайті рок-колективу, зовсім скоро виступи будуть в Празі, Брно та Кракові.

Також наразі в процесі уточнення графік виступів у Франції (Ніцца, Париж) та повторно в Литві.

«На першому концерті, у Вільнюсі, важко було налаштуватися, оскільки після початку великої війни душа просить тиші. Власне, після 24 лютого це був перший наш справжній концерт «з повним звуком». Але треба працювати. В середині виступу відчули себе «у формі», як колись. На останній пісні побачив, як у залі плачуть. І самому важко було втриматись від сліз», - поділився в коментарі Укрінформу вокаліст Валерій Харчишин.

Читайте також: Фестиваль класичної музики у Швейцарії виключив з програми оперу Чайковського

Цікаво, що перед концертом в Латвії лідер гурту Харчишин та клавішник Сергій Гера (Шура) приєдналися до протесту навпроти посольства РФ, де зустрілися з діаспорянами та українськими біженцями з дітьми.

Окрім спрямування коштів з благочинних внесків під час концертів на потреби вимушених переселенців, гроші підуть також на закупівлю тактичної амуніції окремому підрозділу спецпризначення ЗСУ, що нині формується для відправки на схід.