UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шоу Dolce & Gabbana в Китаї скасували після звинувачень у расизмі

Перед шоу в соцмережах поширили рекламу, яку користувачі визнали расистською.

Шоу Dolce & Gabbana в Китаї скасовано за кілька годин до старту
Шоу Dolce & Gabbana в Китаї скасовано за кілька годин до старту
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі

Італійський дім моди Dolce & Gabbana скасував грандіозне шоу в Китаї після того, як в соціальних мережах була поширена реклама, яку користувачі визнали расистською. Як повідомляє CNN, в мережі також були поширені скріншоти особистого листування Стефано Габбана, в якому той негативно висловлюється про китайців.

Наголошується, що шоу було скасовано за кілька годин до старту після того, як моделі і знаменитості, які повинні були бути присутнім на ньому, почали відмовлятися від участі.

Невдоволення користувачів соціальної мережі викликали рекламні ролики, в яких азіатські моделі намагалися їсти італійську їжу (пасту, піцу і каннолі) за допомогою паличок. Масла у вогонь підлила також публікація особистого листування Габбана, в якому той скаржився на критиків відео і невтішно відгукувався про Китай і китайців.

І Габбана, і модний дім заявили про те, що їхні акаунти в соціальних мережах були зламані. У своєму особистому акаунті дизайнер опублікував знімок, на якому написав "не я" на скріншотах з образливими повідомленнями.

Переглянути цей допис в Instagram

My Instagram account has been hacked. My legal office is working on this. I love China and the Chinese Culture. I'm so sorry for what happened.

Допис, поширений stefanogabbana (@stefanogabbana) 20 Лис 2018 р. о 9:00 PST

Три 40-секундних ролики були опубліковані на акаунтах будинку моди в Twitter, Instagram і Facebook, а також на каналі сервісу Weibo. Вони повинні були стати рекламою "великого шоу", яке дизайнери називали "даниною поваги Китаю". За їхніми твердженнями, на шоу можна було побачити "сяючий подіум, сучасний стиль і ефектних суперзірок".

Переглянути цей допис в Instagram

欢迎收看Dolce & Gabbana "起筷吃饭" 第3弹。 最后一期, 让我们挑战传统番茄酱意面! 你以为味道跟中国的面条差不多?吃法可大有不同。 Welcome to episode 3 with Dolce&Gabbana's "eating with chopsticks". In our final episode, we will be tackling the traditional Italian Spaghetti al pomodoro! Now even though you think they may be similar to Chinese noodles, there is a GREAT difference in the way you eat them. #DGLovesChina #DGTheGreatShow

Допис, поширений Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) 17 Лис 2018 р. о 7:28 PST

Це не перший скандал з Dolce & Gabbana в Китаї. У 2013 в Гонконзі пройшли протести через те, що охоронці одного з магазинів бренду забороняли місцевим жителям робити там фотографії, однак іноземців ця заборона не торкався.