UA / RU
Підтримати ZN.ua

До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка оголошено конкурс на кращий фільм про Кобзаря

Український благодійний фонд «Велика Батьківщина» оголосив міжнародний конкурс кінопроектів на кращий повнометражний художній фільм про Тараса Шевченка. Про це повідомив президент фонду Юрій Рубан.

У конкурсі зможуть брати участь як громадяни України, так і іноземці. Претенденти не обмежені віком, професією та іншими параметрами. До співпраці у проведенні конкурсу фонд запрошує авторитетних кінематографістів, літераторів і вчених, представників громадських організацій та меценатів. Представники державних структуру запрошуються як спостерігачі. В журі будуть залучатися відомі сценаристи, режисери, кінокритики.

Останній термін подання творів на конкурс з України - 1 листопада 2011 року, із закордону - 20 жовтня 2011 року. Результати конкурсу будуть оголошені 9 березня 2012 року.

Проект передбачає проведення міжнародного конкурсу кінопроектів на кращий фільм про Кобзаря, підготовку конкурсу короткометражних фільмів молодих кінематографістів «200 років = 200 фільмів», і щорічний фестиваль «Кобзар forever».

Головна мета організаторів - створення сучасного кінотвору про життя і творчість Т. Шевченка.