UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держкіно заборонило два серіала про російський спецназ і дружин офіцерів

Один серіал знятий в Україні, другий – у РФ.

Державне агентство України з питань кіно заборонило показ серіалів "Офіцерські дружини" і "Завдання особливої важливості. Операція "Тайфун".

"У відповідь на звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням розглянути на засіданні експертної комісії з питань поширення і демонстрації фільмів, що діє при Державному агентстві України з питань кіно, питання про дотримання/порушення чинного законодавства України у демонстрації т/с "Офіцерські дружини" (Україна, 2015, реж. Д. Петрунь) і т/ф "Завдання особливої важливості. Операція "Тайфун" (Росія, 2013, реж. П. Амелін)", - повідомляється на сторінці Держкіно в Facebook.

У 2015 році в Україні був прийнятий закон, який забороняє "поширення і демонстрацію фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора" незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. При цьому також були заборонені фільми і серіали, що не містять такої пропаганди, але вироблені починаючи з 1 січня 2014 року.