UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держкіно показало трейлер нового художнього фільму "Чужа молитва"

Новий український фільм вийде на "великий екран" 18 травня.

Держкіно опублікувало трейлер нового українського повнометражного художнього фільму Ахтема Сеітаблаєва "Чужа молитва".

Фільм заснований на реальних подіях і розповідає про кримськотатарської дівчині, яка в окупованому нацистами Бахчисараї врятувала життя 88 єврейських дітей.

"Саїді – вихователька в притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається за допомогою хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями ховається від фашистів. Перед дівчиною постає важка моральна дилема – допомогти дітям або, рятуючи власне життя, їм відмовити? Незважаючи на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців і перетворює маленьких євреїв у татар - дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов", - такий анонс опублікований на сторінці Держкіно в Facebook.

Режисер фільму - Ахтем Сеітаблаєв, продюсер - Іванна Дядюра, автор сценарію - Микола Рибалка. Фільм створюється компанією "Ідас фільм". Бюджет фільму становить 31 млн. грн., частка державного фінансування – 10 млн. грн. На великі екрани "Чужа молитва" вийде 18 травня.

Раніше 70-ї Міжнародний Каннський кінофестиваль оголосив конкурсну програму, в яку увійшов фільм Сергія Лозниці "Лагідна".