UA / RU
Підтримати ZN.ua

Cirque du Soleil подала до суду на Джастіна Тімберлейка за плагіат

Тімберлейк використав частину композиції Cirque du Soleil.

Компанія Cirque du Soleil подала до суду на співака Джастіна Тімберлейка та звинуватила його в плагіаті. Інформацію про це розповсюдило видання Reuters.

У позові, який був поданий у федеральний суд Нью-Йорка, йдеться про те, що Тімберлейк використав частину композиції "Steel Dream", яка вперше вийшла в альбомі Cirque du Soleil "QUIDAM" у 1997 році, без дозволу. Композиція увійшла до альбому Тімберлейка "20/20", випущеного в 2013 році і проданого накладом більше двох мільйонів копій.

Cirque du Soleil планує стягнути з Тімберлейка не менше 800 тисяч доларів за порушення авторських прав. В якості відповідача, крім Тімберлейка, фігурує також його продюсер Тімоті Мозлі, який допоміг написати пісню, і Sony Music Entertainment, що випустила альбом.

Cirque du Soleil - канадська компанія, що спеціалізується на сфері розваг, заснована в 1984 році Гі Лаліберте і Жілем Сент-Круа. Cirque du Soleil налічує 4000 чоловік, що дозволяє трупам давати вистави одночасно в кількох країнах. Глядачі можуть побачити яскраві акробатичні шоу, що представляють собою суміш циркового та вуличного мистецтва.

Джастін Тімберлейк відомий як виконавець таких хітів, як Cry Me a River, Sexy Back і My Love. З 1995 по 2002 рік був учасником бойз-бенду 'N Sync.

Раніше повідомлялося про те, що Тімберлейк посів сьому сходинку рейтингу найбільш високооплачуваних музикантів року за версією Forbes. У 2015 році він заробив 63 мільйони доларів.