UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чак Паланік напише продовження "Бійцівського клубу"

Продовження культового роману буде виконано у вигляді серії коміксів. Автор обіцяє, що сюжет буде "похмурим і заплутаним".

Американський письменник Чак Паланік заявив про намір написати продовження свого культового роману "Бійцівський клуб". Про свої плани письменник розповів на персональному сайті, а також в мережі мікроблогів Twitter.

Продовження культового роману буде виконано у вигляді серії коміксів. Дії розгорнуться через 10 років після того, як головний герой книги - Джек, він же шизофренік Тайлер Дерден - опинився у психіатричній лікарні (або на прийомі у Бога, у залежності від трактування).

Джек живе розміреним життям зі своєю коханою Марлою. "Їхній шлюб сів на мілину на скелястому узбережжі середнього віку", але раптом в життя втрутився старий знайомий - Тайлер, який викрав їхню дитину.

Паланік обіцяє, що продовження буде "похмурим і заплутаним". Він розраховує, що перші книги будуть опубліковані не пізніше 2015 року.

Роман "Бійцівський клуб" вперше був виданий у США в 1994 році. У 1999 році за романом був знятий однойменний фільм за участю Бреда Пітта і Едварда Нортона.

"Бійцівський клуб" розповідає про життя типового яппі. Чоловікові набридло звичне існування у світі предметів з Ikea, і в його свідомості народжується альтер-его - Тайлер, який організує підпільні бої.

Бійцівський клуб, про який не можна говорити, стає базисом для терористичної мережі, члени якої приводять США до хаосу. !zn