UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бюджет українського фільму "Атлантида" становить 41 млн 835 тис гривень

Переможець конкурсної програми Венеціанського фестивалю Валентин Васянович розповів ДТ про свій творчий метод, знайомство з "Нариком" і про історію створення картини "Атлантида".

Бюджет "Атлантиди" - 41 млн 835 тис гривень. З них 20 млн 835 тис отримані від держави, а ще 21 млн. - від Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського "Солідарність".

Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав режисер Валентин Васянович. За його словами, це той самий Петровський, відомий у Мережі під кличкою "Нарік" кримінальний авторитет Дніпропетровська, як характеризував його екс-генпрокурор Луценко.

"Ми особисто знайомі, причому виявилось, що ми приблизно одного віку. Мені з ним було легко спілкуватися, не довелося ні в чому переконувати. Про томос не говорили, говорили тільки про фільм. Говорили, до речі, виключно українською мовою, для нього це принципово. Я показував йому якісь матеріали, і хтось з його охорони, хто воював на Донбасі, впізнав виконавицю головної жіночої ролі у нашому фільмі Людмилу Білеку, яка раніше була медиком на війні, - зазначив режисер. - Зараз вперше у мого фільму з'явився агент, це бельгійська компанія "Best friends forever", тепер у них всі права на фільм і вони займаються фестивальної історією "Атлантиди" та продажем прав на покази в різних країнах. Не минуло й тижня – а у нас вже є 15 фестивалів, включаючи фестивалі класу "А"".

Детальніше про фільм читайте у матеріалі Марини Баранівської "Валентин Васянович: "Я вважаю свій фільм найпатріотичнішим українським фільмом"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".