UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Бумбокс» та Сергій Жадан записали саундтрек до фільму «Мирний-21»

Фільм вийшов у прокат 22 лютого.

Творці фільму "Мирний-21" представили пісню "Правда", яка стала саундтреком до стрічки. Її авторами виступили лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, який написав приспів, Сергій Жадан, який написав куплети, та Усеін Бекіров, автор музики та аранжування.

"Правда" звучить у титрах "Мирного-21". Хливнюк запропонував її як саундтрек до фільму режисеру Ахтему Сеітаблаєву, коли дізнався про роботу над стрічкою та про те, про що вона розповідатиме.

Читайте також: Володар "Греммі" Бред Пейслі представив пісню з промовою Зеленського

«Приспів написав під враженням від куплетів Жадана. Це пісня про людей, на яких тримається наш драний і шкутильгаючий світ», — поділився музикант.

«Мирний-21» розповідає реальну історію луганських прикордонників, які у 2014 році дали відсіч окупантам, незважаючи на перевагу супротивника у силі та техніці.

Зйомки фільму розпочалися у вересні 2021 року. Стрічку знімали у Києві та військовій частині міста Васильків Київської області (Об'єднаний навчальний центр Повітряних Сил). За словами співпродюсерки фільму Марії Дончик, у перші дні повномасштабного вторгнення Військова частина та плац, які можна побачити у деяких сценах фільму, були повністю знищені російськими снарядами.