UA / RU
Підтримати ZN.ua

Букерівська премія оголосила шортлист цього року

Переможців назвуть 12 листопада.

У шортлист Букерівської премії увійшло шість книг

У шортлист Букерівської премії увійшло шість книг

Букерівська премія оголосила шість книг, які увійшли в шортлист цього року. Їх обрали з 13 творів, які були включені до лонглиста.

Як відзначається на сайті нагороди, цьогоріч вперше за 55-річну історію премії до шортлиста увійшло одразу п’ять творів, написаних жінками.

Читайте також: Українці стали читати інші книжки з початком широкомасштабного вторгнення

До списку ввійшли автори з п’яти країн: Нідерландів, Австралії, Великої Британії, Канади та США. Троє письменників з шортлиста вже були номіновані на премію, а двоє – потрапляли в шортлист.

Шортлист Букерівської премії 2024

Як зазначається на сайті премії, книги досліджують важливі та актуальні проблеми: способи, якими ми приховуємо себе від оточуючих, і спірну природу правди; те, як травматичні історії – особисті та колективні – формують і обмежують нас і слідують за нами, як би далеко ми не зайшли. Якщо ж говорити про спільну тему творів, то вони «у свій власний унікальний спосіб досліджують гравітаційні сили, які діють на нас у місці, яке ми називаємо домом».

Нагадаємо, у березні цього року роман "Срібна кістка", написаний українським письменником Андрієм Курковим, увійшов у лонглист Міжнародної Букерівської премії.