UA / RU
Підтримати ZN.ua

BookForum у Львові цього року проведуть у жовтні

На нього приїдуть і зарубіжні гості.

Міжнародний літературний фестиваль BookForum у 31 раз відбудеться 3-6 жовтня у Львові наживо та онлайн, повідомила Львівська міська рада. Фокусна тема фестивалю цьогоріч – Сила спільнодії.

Як зазначили організатори, фокусна тема дозволить через історичний та актуальний досвід українців обговорити теми, які впливають на глобальні демократичні процеси: постколоніалізм в Україні та світі, сила громадського активізму й молоді, національна пам’ять та міжнародні конфлікти.

Цьогоріч заплановано  20 дискусій, п’ять публічних інтерв’ю з топовими українськими та іноземними інтелектуалами, церемонія відкриття, чотири партнерські події та багато іншого.

Заплановано, що Форум відвідають лауреат Букерівської премії Салман Рушді, економіст і письменник Джеймс Алан Робінсон, письменниця Софі Оксек, письменники Георгій Господінов, Мирослав Шкандрій, поет Кшиштоф Чижевський, філософиня й літературознавиця Ґаятрі Чакраворті Співак  та десятки світових та українських інтелектуалів.

Читайте також: «Книжковий Арсенал-2024»: як минув перший день фестивалю

Зазначимо, що з початком повномасштабної війни найпопулярнішою темою книжок, які обирають українці, стала тема історії та війни.