UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь на «Євробаченні» представлять колишні учасники КВК, що підтримали Лукашенка

Гурт виконує уїдливі пісні про протести і лідерів опозиції.

Цього року Білорусь на Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» представить гурт «Галасы ЗМеста», який виконує уїдливі пісні про протести і політичну ситуацію в країні, повідомляє TUT.BY. Гурт з'явився восени 2020 року як відповідь на протести.

«Галасы ЗМеста» - проєкт колишніх учасників КВН. Лідер гурту, Дмитро Бутаков, за освітою військовий перекладач. У студентські роки виступав за команду «Ескадрон гусар».

«Проєкт з'явився сам собою, коли почалися активні демонстрації і всі події, які пішли за виборами. Я не скажу, що я вітаю дуже ці протести, тому що виглядають якось насторожено. ...> Коли ці протести почалися, мене найбільше збентежило, що люди вийшли під іншим прапором. Я це сприйняв, як ніби мене звуть в кардинально іншу країну. Не те що їм не подобається президент, наприклад давайте його приберемо... Це одне питання. А тут раз - відразу все поміняти і, грубо кажучи, переорієнтуватися на Європу. Так я це бачу. А оскільки я російська людина, то мені, природно, ближче так, як є, чи що. До нашої влади і у мене купа питань, але от якось так різко стати іншою країною... Занадто сильне потрясіння буде для Білорусі в цілому», - заявив Бутаков.

У тексті пісні, з якою гурт буде виступати на «Євробаченні», звучать слова «Я навчу тебе танцювати під дудочку» і «Я навчу тебе клювати на вудку».

Відзначається, що національний відбір на «Євробачення» в Білорусі тривав до 31 січня, але не були відомі ні імена конкурсантів, які подали заявки на участь у відборі, ні формат відбору. При цьому, прізвища претендентів не були названі вперше з 2011 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Цього року Росію на «Євробаченні» представить співачка Маніжа з піснею Russian Woman

Раніше депутат Європарламенту Карін Карлсбро виступила з ініціативою позбавити Білорусь права брати участь в «Євробаченні-2021». Це пов'язано з тим, що для участі в конкурсі потрібно співробітництво з Белтелерадіокомпанією, керівник якої Іван Ейсмонт потрапив під санкції через переслідування співробітників.