UA / RU
Підтримати ZN.ua

Батька Брітні Спірс відсторонили від опікунства над нею

Спірс перебувала під опікою батька 13 років. Він контролював особисті і фінансові справи співачки, в тому числі питання лікування, безпеки і кар'єри.

Суд в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія) відсторонив батька співачки Брітні Спірс від опікунства над нею, повідомив CNN.

Контроль за фінансовою ситуацією співачки тимчасово переданий бухгалтеру Джону Забілу. Менеджер співачки Джоді Монтгомері продовжить виконувати обов'язки її тимчасового опікуна.

Сама Спірс в слуханні не брала участь.

Наступне засідання суду, на якому буде вирішуватися питання повного припинення опікунства, ймовірно, відбудеться в кінці 2021 року.

Напередодні батько Брітні Спірс, Джеймс, який раніше офіційно заявив про намір відмовитися від опіки над нею, подав до суду відповідне клопотання. Джеймс Спірс просив суд «серйозно розглянути, чи існує необхідність в такій опіці».

Адвокат співачки Меттью Розенгарт тоді прокоментував клопотання, заявивши, що Джеймс Спірс не зможе піти від відповідальності і уникнути надання свідчень під присягою. Він також додав, що представники співачки продовжать розслідування фінансових зловживань з боку її батька.

Читайте також: Netflix опублікував трейлер документального фільму про Брітні Спірс

Батько співачки Джеймі Спірс отримав опікунство над своєю дочкою за рішенням суду в 2008 році після того, як вона була госпіталізована через побоювання з приводу її психічного здоров'я. Проблеми з психічним здоров'ям збіглися з розлученням з Кевіном Федерлайном і боротьбою за опіку над їхніми двома дітьми. Згідно юридичній угодою, Спірс не контролювала своє життя і фінанси з 2008 року, не дивлячись на те, що продовжувала давати концерти.