UA / RU
Підтримати ZN.ua

Асоціація міст України виступає проти низки законопроектів про забудову

Члени правління Асоціації міст України, до якої входить понад 900 територіальних громад, 22 квітня одноголосно прийняли рішення з критикою законопроектів №4561 і №4562 про забудову, повідомляє " Українська Правда " з посиланням на прес-службу організації.

«Ухвалення законопроекту №4561 призведе до монополізації Міністерства культури і інформаційної політики в сфері охорони культурної спадщини. Асоціація відзначає, що в будь-якій країні світу така практика відсутня. Дії Мінкультури є безвідповідальними і такими, що завдають шкоди громадам. Всі будівлі неналежної якості були зведені саме з дозволу Мінкультури. Крім того, Міністерство взяло за практику затягувати надання статусів пам'ятників історичним будівлям, а це загрожує знищенням цих об'єктів », - відзначили в Асоціації.

Також прес-служба заявила: «Ухвалення законопроектів №4561 і №4562 значно ускладнить проведення перевірок об'єктів культурної спадщини, проведення незаконних робіт на них та застосування до порушників штрафних санкцій».

Раніше повідомлялося, що Мінкультури і ряд ОДА просять народних депутатів невідкладно розглянути законопроекти щодо протидії хаотичній забудові.