UA / RU
Підтримати ZN.ua

Архів Ренуара продадуть з молотка

Архів Огюста Ренуара довгі роки перебував у власності його спадкоємців. У 2005 році онук художника Поль виставив архів на торги, та купив невідомий американський покупець.

Найбільший існуючий архів особистих речей художника Огюста Ренуара буде проданий на аукціоні в Нью-Йорку, повідомляє The Independent. Торги відбудуться 19 вересня. Експерти попередньо оцінюють архів в 3 мільйони доларів.

В архів Ренуара входять документи художника, його записні книжки, відгуки критиків і листи від сучасників, зокрема, Клода Моне та Едуарда Мане.

Крім особистих речей Ренуара з його будинку на півдні Франції, в архів увійшли 19 оригінальних гіпсових моделей скульптур, створених художником в період з 1913 по 1918 рік. Крім того, на аукціоні будуть представлені дві маловідомі скульптури Ренуара: медальйон і бюст його молодшого сина Клода. В архів також увійшла одна картина художника - "Вальдшнепи".

Автор нещодавно опублікованої книги про останніх роках Ренуара Вірджинія Журніак висловила припущення, що "Вальдшнепи" можуть бути останньою картиною, написаною художником. "Він написав натюрморт з двома мертвими птахами за кілька годин до власної смерті, і це досить символічно", - заявила Журніак.

Архів Огюста Ренуара довгі роки перебував у власності його спадкоємців. У 2005 році онук художника Поль виставив архів на торги, та купив невідомий американський покупець. !zn

Читайте також:

Реставратори виявили нову роботу Ренуара

В Італії знайдено втрачена фреска Леонардо да Вінчі

На торгах sotheby's продано картину українця Анатолія Криволапа

Портрет Елвіса Преслі роботи Уорхола продали за 37 млн доларів