UA / RU
Підтримати ZN.ua

Андрій Жолдак у Києві: майстер-клас для театралів та мрії про постановку в Україні (фоторепортаж)

На зустріч з режисером завітали зірки українського театру.

© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group
© SOTA Cinema Group

28 грудня у київському концерт-холлі БельЕтаж відбувся творчий  вечір Андрія  Жолдака, найпопулярнішого українського режисера на теренах театральної Європи. Він зібрав аншлаг, на великому екрані глядачі побачили фрагменти вистав режисера, які він поставив у різних країнах.

Як стало відомо ZN.UA, Андрій Жолдак у Києві не тільки ділився  барвистими спогадами про своє українське театральне минуле, але говорив також про своє бажання постановки нової вистави на батьківщині. За його словами, за тривалий період роботи на теренах театральної Європи, з України від театральних керівників йому не надходило пропозицій про співпрацю і теперішня творча імпреза знаменитого режисера в столиці України -  перша і єдина за багато років.

Організатори заходу поки не розголошують  деталей стосовно можливої нової постановки Андрія Жолдака в Україні, але, як стало відомо ZN.UA  цікавість до такої співпраці  є -  як з боку українських драматичних театрів, так і з боку деяких оперних театрів в Україні. Зрозуміло, що імовірність реалізації театрального проєкту у майбутньому  залежатиме від епідеміологічних та економічних чинників в Україні та в Європі.

Читайте також: Харківський театр завоював гран-прі на фестивалі в Єгипті

«Я б залюбки поставив сучасну українську п’єсу, якби вона була такого рівня, як сценарій Ларса Фон Трієра «Дім, який побудував Джек». А взагалі я вже маю прийти до вас, щоб збити сметану, бо ви трохи булькаєте», - заявив Жолдак.

На сцену окрім Жолдака вийшли народні артисти України - Анатолій Хостікоєв, Ада Роговцева, Наталя Сумська, які вільно імпровізували на теми сексуальності та розповідали про роботу з майстром. А молоді актори із залу цікавилися, як потрапити на кастинг.

Завітали на майстер-клас актори, продюсери, режисери, художники, журналісти, дипломати. Серед гостей були Роман Балаян, Володимир Огризко, Катерина Степанкова, Давид Петросян, Стелла Бен’ямінова, Іван Малкович, Юрій Володарський, Олександр Дубовик, Олексій Гладушевський, Оксана Немчук, Катерина Молчанова, Олексей Суханов, Андрій Білоус, В’ячеслав Жила, Сергій Васільєв, Ярослава Кравченко.

«Дивитися вистави Жолдака - це завжди незабутні враження, але говорити з ним про мистецтво та творчість - це терапія, актуальність якої підтверджує той факт, що зал ледве міг вмістити усіх охочих потрапити на його майстер-клас. Я сподіваюся, що в нас скоро з’явиться привід зібратися на прем’єру його вистави в Україні, хоча де б він не ставив, Жолдак завжди називає себе українським режисером, інтегруючи таким чином, нашу країну до театрального світу», - заявив продюсер проєкту SOTA CINEMA & THEATER HUB, який став організатором майстер-класу, Олег Кохан.