UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аліна Паш не представлятиме Україну на "Євробаченні"

Співачка заявила, що "не хоче далі бути у цій брудній історії".

Співачка Аліна Паш, яка перемогла на Національному відборі на Євробачення, заявила, що знімає свою кандидатуру як представника України. Таку заяву вона опублікувала у себе в Instagram.

"Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз – це зовнішня, яка прийшла до моєї країни у 2014 році. Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України у конкурсі "Євробачення". На жаль. Мені дуже шкода", - йдеться у повідомленні.

Паш також зазначила, що "у неї немає армії піарників, менеджерів та юристів аби протистояти всій атаці та тиску, зламам соцмереж та загрозам".

"Я громадянка України, я дотримуюсь законів України, намагаюся нести традиції та цінності України у світ. У що вилилася ця історія – це зовсім не те, що я закладала у свою пісню", - йдеться у заяві співачки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Оргкомітет Нацвідбору на "Євробачення" також заявив, що Паш не представлятиме нашу країну на конкурсі. У заяві, опублікованій на сайті "Суспільного", йдеться, що причиною такого рішення стала "недостовірність інформації, переданої Суспільному мовнику".

Відзначається також, що "артистка висловила згоду із таким рішенням".

Перед цим Паш на своїй сторінці в Instagram розповіла про те, звідки у неї взялася довідка з Державної прикордонної служби, яка виявилася фейковою. За її словами, "довідку – на вигляд офіційну" їй надав член команди, причин вважати, що довідка підроблена у неї не було.

Крім того, співачка опублікувала офіційну відповідь ДПС на свій запит, в якій йдеться, що відомство не може надати інформацію про її перетин кордону у 2015 році, оскільки такі дані зберігаються протягом п'яти років.

Нагадаємо, Аліна Паш стала переможницею Національного відбору на "Євробачення", фінал якого проходив 12 лютого. Користувачі соцмереж висловили невдоволення вибором, оскільки звучала інформація, що співачка незаконно відвідувала окупований Крим, прилетівши туди із Москви.

Паш надала «Суспільному» довідку про те, що вона перетинала кордон до КПВВ «Чаплинка». Активіст Стерненко заявив, що має дані про те, що ця довідка є підробленою.

«Суспільне» ініціювало додаткові перевірки та звернулося до ДПС з проханням підтвердити або спростувати цю інформацію. Підписання договору з Паш як переможницею Нацвідбору та представницею України на «Євробаченні» відклали.