UA / RU
Підтримати ZN.ua

Акули, жаби, дайвери і танк: міжнародний конкурс підводної фотографії назвав найкращого фотографа року

У цьому році конкурс отримав більше 4500 робіт з 68 різних країн

© Renee Capozzola/UPY
© Mark Kirkland/UPY
© Grant Thomas/UPY
© SJ Alice Bennet/UPY
© Tobias Friedrich/UPY
© Karim Iliya/UPY
© Fabio Iardino/UPY
© Rafael Fernandez Caballero/UPY
© Celia Kujala/UPY

Міжнародний конкурс Underwater Photographer of the Year (UPY) оголосив переможців 2021 року. Головну нагороду і звання кращого підводного фотографа року отримала американка Рене Капоццола за знімок, на якому рифові акули ковзають по поверхні моря у Французькій Полінезії. Про це повідомляє My Modern Met.

Крім головного призу, Капоццола здобула перемогу в категорії «Широкий кут» і стала першою жінкою-переможцем конкурсу UPY. Щоб зробити свій переможний кадр «Sharks 'Skylight» фотографиня кілька заходів сонця провела на мілководді і була винагороджена: скляна спокійна вода, насичений захід, акули і навіть птахи разом застигли в одній миті.

Щороку в рамках конкурсу фотографи змагаються в 14 категоріях, дві з яких можуть включати види над водою. Категорії засновані на стилістичних та технічних аспектах фотозйомки, включаючи макрозйомку, портрет і широкий кут. Крім рейтингу в своїх категоріях, вони також змагаються за такі титули, як «Висхідний фотограф року» і «Marine Conservation of the Year Award». У цьому році на фотографіях-переможців відображені приголомшливі види від теплих вод Французької Полінезії до міських ставків Глазго.

Для суддів і багатьох фотографів представлені зображення - це пригоди зафіксовані протягом року. Оскільки поїздки в 2020 році були обмежені, в конкурсі була додана категорія «Мій задній двір». Метою категорії було дослідити своє оточення в пошуках незвичайних образів. Марк Кіркланд виграв цю категорію на додаток до титулу найкращого британського підводного фотографа 2021 року.

Читайте також: Щорічний конкурс океанічної фотографії назвав переможців 2020 року

Раніше, глибоководному фотографу У Юнг-Сену вдалося зняти рідкісного восьминога з прозорою головою, який отримав назву Wunderpus photogenicus, що буквально означає фотогенічність диво.