UA / RU
Підтримати ZN.ua

ABBA повертається: група представила дві нові пісні, та випускає перший за 40 років альбом

На честь нового альбому відбудеться концерт на спеціально побудованій арені в Лондоні.

Легендарна шведська група ABBA випустить новий альбом - перший після 40-річної перерви. До нього увійдуть 10 пісень, дві з яких - I Still Have Faith in You і Don't Shut Me Down - колектив представив 2 вересня.

Прем'єра пісень відбулася на Youtube-каналі гурту. До пісні I Still Have Faith in You змонтували кліп з архівних відеозаписів 1970-х, з Don't Shut Me Down - обмежилися лірик-відео.

Реліз альбому Voyage запланованj на 5 листопада.

ABBA Voyage

На його честь відбудеться концерт на спеціально побудованій в Лондоні арені, розрахованій на 3000 глядачів.

"Ми повертаємося! Дякуємо, що чекали. ABBAVoyage - це концерт, який ми завжди хотіли влаштувати для наших шанувальників. Подорож ось-ось почнеться!», - йдеться в повідомленні на сторінці проекту в Twitter.

На сцені виступлять Агнета Фельтског, Бьорн Ульвеус, Бенні Андерссон і Анні-Фрід Лінгстад, а також будуть використані голограми молодих артистів.

2 вересня група оприлюднила документальний фільм про повернення на сцену, запис нового альбому і підготовку шоу.

Читайте також: Гурт ABBA створив профіль у TikTok — за дві доби понад 480 тисяч підписників

Гурт ABBA було створено в 1972 році і розпалася через 10 років. Пік популярності квартету припав на другу половину 70-х. У 1981 році вийшов останній студійний альбом колективу. У 1990-х були видані раніше неопубліковані пісні групи.

У 2018 році Агнета Фельтског, Бьорн Ульвеус, Бенні Андерссон і Анні-Фрід Лінгстад повідомили, що ABBA возз'єднується для роботи над новим матеріалом та проведення віртуального туру. Тоді ж ABBA записала пісні I Still Have Faith In You та Don't Shut Me Down.

Бьорн Ульвеус влітку 2020 року повідомляв, що група вже записала нові пісні, але не випустила їх через технічні складнощі і пандемію COVID-19..