UA / RU
Підтримати ZN.ua

10 найочікуваніших фільмів 2022 року

У прокат виходить новий «Доктор Стрендж» та «Смерть на Нілі».

Початок нового року – чудовий час не лише для підбиття підсумків, а й планів на майбутнє. Наприклад, - складання списку фільмів, які хотілося б переглянути найближчими місяцями.

2022-го мають вийти у прокат картини, які почали знімати ще до пандемії, але прем'єри яких постійно переносили. Можливо, що переносів не вийде уникнути і цього року, але все ж таки шансів на те, що очікувані новинки все ж таки вдасться подивитися набагато більше, ніж рік тому.

ZN.UA склало список із 10 найочікуваніших фільмів 2022-го.

Читайте також: Що подивитись на Новий рік: фільми для створення святкової атмосфери

«Морбіус»

Прем'єра: 27 січня

Режисер : Даніель Еспіноса

У ролях: Джаред Лето, Метт Сміт, Джаред Гарріс та інші

Спочатку планувалося, що фільм вийде влітку 2020, але його вихід кілька разів переносили.

Лауреат Нобелівської премії з хімії доктор Майкл Морбіус страждає на рідкісне захворювання крові. Опробувавши всі відомі методи лікування, він вирішує стати учасником експерименту із застосуванням кажанів. Хвороба справді відступає, але у Морбіуса виросли ікла, як у хижака, а шкіра стала блідою, як у мерця. Водночас він одержав і надприродні здібності.

«Смерть на Нілі»

Прем'єра : 10 лютого

Режисер: Кеннет Брана

У ролях: Галь Гадот, Кеннет Брана, Армі Хаммер та інші

Ще один фільм, який ми мали побачити минулого року, але не склалося. Кеннет Брана повертається до романів Агати Крісті, і знову зіграє Еркюля Пуаро (він уже грав детектива у «Вбивстві у Східному експресі»).

Пуаро відправляється у відпустку, це має бути подорож на кораблі Нілом. Але відпочити не вдасться, адже детективу доведеться використати свої розум та проникливість, щоб розкрити вбивства, що відбудуться тут.

«Uncharted: Незвідане»

Прем'єра: 18 лютого

Режисер : Рубен Флейшер

У ролях: Том Холланд, Марк Волберг, Софія Тейлор Алі та інші

Фільм розповість історію головного героя ігор Uncharted, Нейтана Дрейка. Картина зосередиться на передісторії до ігор, розповідаючи про пригоди Дрейка та Віктора Саллівана.

«Бетмен»

Прем'єра: 4 березня

Режисер: Метт Рівз

У ролях: Роберт Паттінсон, Джеффрі Райт, Зої Кравіц, Пол Дано та інші

Картина розповість про молодого Брюса Уейна та його становлення як Бетмена. У дитинстві він став свідком убивства батьків і поклявся, що в майбутньому зробить усе, щоб запобігти іншим злочинам.

Читайте також: Зак Снайдер показав перший концепт-арт фільму «Бунтівний місяць»

«Доктор Стрендж у Мультівсесвіті божевілля»

Прем'єра : 5 травня

Режисер: Сем Реймі

У ролях: Бенедикт Камбербетч, Рейчел МакАдамс, Бенедикт Вонг та інші

Події фільму розгортатимуться після тих, що були показані в «Людина-павук: Додому шляху немає». Доктор Стрендж спробує виправити наслідки звільнення мультивсесвіту та продовжить пошуки Каменю часу. На допомогу він покличе Червону відьму.

«Світ Юрського періоду: Домініон»

Прем'єра : 10 червня

Режисер: Колін Треворроу

У ролях: Кріс Пратт, Брайс Ховард, Сем Нілл Джефф Голдблюм та інші

Дія фільму розгортається через чотири роки після подій попередньої частини, де генетично модифіковані динозаври вирвалися на волю на материковій частині США. Історія покаже життя людей пліч-о-пліч з динозаврами, які прагнуть захопити кожен куточок планети, яка через їхню присутність почала змінюватися.

«Тор: Кохання та грім»

Прем'єра : 8 липня

Режисер : Тайка Вайтиті

У ролях: Кріс Хемсворт, Наталі Портман, Крістіан Бейл та інші

Друга робота режисера над фільмами про Тора, до цього він знімав "Рагнарек", який отримав багато критичних відгуків. Відомо, що ми знову побачимо Джейн Фостер, яка певного моменту якимось чином отримає Мйольнір. Тору також належить зустріти Стражів галактики та Горра – «м'ясника богів».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

«Місія нездійсненна 7»

Прем'єра : 30 вересня

Режисер : Крістофер МакКуорі

У ролях: Том Круз, Ребекка Фергюссон, Ванесса Кірбі та інші

Поки що про фільм відомо мало що, але головну роль у ньому, як і завжди, виконає Том Круз. Події будуть розгортатися після тих, що були показані в попередній частині серії.

«Флеш»

Прем'єра: 4 листопада

Режисер : Андрес Мускетті

У ролях: Езра Міллер, Бен Аффлек, Майкл Кітон та інші

Баррі Аллен, він же Флеш, намагається повернутись у часі, щоб запобігти вбивству своєї матері, яке призводить до наслідків для його часової лінії, створюючи мультивсесвіт.

«Аватар 2»

Прем'єра : 16 грудня

Режисер : Джеймс Кемерон

У ролях: Сем Уоррінгтон, Зої Салдана, Сігурні Уівер, Кейт Уінслет та інші

З моменту прем'єри попереднього фільму минуло майже 15 років, майже 10 з яких він утримував місце у списку найкасовіших стрічок усіх часів. Випустити продовження Кемерон обіцяє майже стільки ж, але, за його словами, зйомки сіквела завершилися ще 2020 року.