UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уміли готувати — уміли й подавати

Останніми роками в Україні дедалі частіше проводяться різні фестивалі національної кухні — борщу і галушок, кулешу і сала, капусняку і ковбас...

Автор: Володимир Усач

Останніми роками в Україні дедалі частіше проводяться різні фестивалі національної кухні — борщу і галушок, кулешу і сала, капусняку і ковбас. Переважно це роблять непрофесійно, за прислів’ям: «Вміла готувати, та не вміла подавати». Асоціації з ходинським частуванням викликають величезні черги за дармовим качаном вареної кукурудзи або скибкою такого самого безкоштовного кавуна. Або ж навпаки — забороною куштувати будь-що зі столу, який прогинається від страв, доки пробу не знімуть члени журі. Поштовхаєшся так у натовпі ласих до кулінарних витворів, та й підеш облизня спіймавши.

Фото: Василь Артюшенко
Ми по праву пишаємося братами Кличками, «Динамо» й «Шахтарем». Але давайте не забувати, що в хлібосольного українського народу є всі підстави пишатися надбанням своїх предків — нашою щедрою національною кухнею. Любов до справжнього борщу і вареників — спільна і в регіоналів, і в нашоукраїнців. Тут нікому й на думку не спаде «блокувати» такий стіл, якщо, звісно, ані слова про політику...

Тим і хороші такі фестивалі, що дарують можливість хоч на день забути про кризу, політичні чвари, остогидлу рекламу пластмасових бургерів та чіпсів.

А чим у цьому «кулінарному русі» може похвалитися ваше місто? Подумайте, напевно знайдете чим!