UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві створили мурал з Героєм, розстріляним за слова "Слава Україні!"

Роботу присвятили пам'яті захисників, які загинули внаслідок війни Росії проти України.

© Верховна Рада / Facebook
© Верховна Рада / Facebook
© Верховна Рада / Facebook
© Верховна Рада / Facebook

На одній з адміністративних будівель Верховної Ради в центрі міста Києва створили мурал із написом "Слава Україні! Героям Слава!" і зображенням Героя України Олександра Мацієвського, якого російські окупанти розстріляли після вимовленого ним гасла "Слава Україні!", повідомила пресслужба парламенту у Facebook.

Як зазначається, витвір вшановує пам’ять усіх героїв, які щодня захищають нашу державу та віддають життя за її незалежність і територіальну цілісність у протистоянні російському вторгненню.

Автором муралу виступив французький художник Крістіан Ґуемі (С215). Ідея створення нового стінопису в столиці України виникла після відвідування делегацією Верховної Ради виставки робіт митця в будівлі Національної Асамблеї Франції в січні 2023 року.

У парламенті зазначили, що це не перша робота Ґуемі в нашій країні. Раніше художник створив живопис у Львові, Житомирі, Києві, а також звільнених Бучі, Гостомелі та Ірпені на Київщині.

"Ми завжди маємо пам’ятати про подвиг кожного нашого героя, кожної героїні, які ціною всього наближають Перемогу України над жорстоким російським агресором. І ця пам’ять має увіковічитися з покоління у покоління", – зазначив керівник апарату ВР Вячеслав Штучний.

Читайте також: «Я аж крикнула "Саша!"»: мати Олександра Мацієвського впізнала свого сина на відео росіян з його розстрілом

Напередодні стало відомо, що в Ірпені під Києвом зносять будинок, на якому розміщується один зі стінописів відомого британського вуличного художника Бенксі. Міський голова Олександр Маркушин розповів, що буде з графіті.