UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справжній італієць!

У самісінькому серці ділового центру Києва, на перехресті Кловського узвозу і вул. Мечникова, відкрився італійський ресторан Bigoli. Цей заклад можна назвати справжнім оплотом апеннінської кухні.

Перше знайомство

Зовнішній вигляд Bigoli яскравий і привабливий. Завдяки своєму літньому майданчику ресторан видно здалеку. Тут можна провести не тільки важливу ділову зустріч, а й незабутню романтичну вечерю при свічках.

Окремих слів заслуговує інтер’єр ресторану, який немов вітерцем може огорнути кожного гостя справжнім італійським духом. Кожен елемент декору ніби просякнутий давньою історією Італії, оздоблення і комфорт дуже тонко підкреслюють атмосферу класичної Італії. Столітня машинка для пасти й великі кошики із сіном, прикрашені апетитними гніздами тальятелі, переносять гостей у минуле, а нескінченні настінні полиці, на яких розставлено свічки, надають Bigoli відчуття романтики й усамітнення. Не залишаться без уваги два великі натюрморти на керамічній плитці, де зображено різну смакоту і паста-машину, качалки й інші предмети, необхідні для роботи на кухні. Всі елементи інтер’єру - а це меблі, люстри, горщики для квітів і навіть попільниці - виготовлено на замовлення спеціально для Bigoli.

У ресторані кожен охочий може ознайомитися із секретами приготування справжньої італійської пасти. Підійшовши до барної стійки, біля якої кухарі безперервно готують свої фірмові страви, можна побачити, як з пакета італійського борошна виникає справжній кулінарний шедевр.

У ресторані також працює гастрономічна крамниця, де гості можуть купити приготовану на місці пасту, антипасто, маслини, в’ялені помідори, сири й ковбаси, випічку, маслинову олію, бальзамічний оцет та іншу італійську смакоту.

Що їмо

Bigoli позиціонує себе як ресторан із правильною італійською кухнею з демократичними цінами із середнім чеком 170 гривень на людину (не враховуючи алкоголю). Головним кулінарним секретом популярності ресторану є його однойменна паста - біголі. Для її приготування традиційно використовують гречане або пшеничне борошно із цільного зерна, тому біголі на вигляд щільніші, ніж звичайні спагеті. У закладі, як і в Італії, цю страву традиційно готують чоловіки. Подають її з качкою, більше того, пасту готують на качиних яйцях. Замовляти пасту біголi варто із соусом: завдяки темному кольору й солодкому смаку соусу фірмова страва має ще апетитніший вигляд.

Ще одна новинка для Києва, представлена в ресторані, - моцарела-бар. Саме такий формат набуває популярності в Європі і, очевидно, за кілька років стане популярним і в нас у країні. Тут ви завжди зможете скуштувати найсвіжіший сир, який двічі на тиждень привозять прямо з Італії. Це буфало, бурата і класична моцарела. До речі, сири можна компонувати і з іншими продуктами, як, наприклад, з помідорами чері зі свіжою руколою, песто, печеним перцем або м’ясним асорті.

На перше в Bigoli готують смачний томатний суп з мідіями, креветками та лососем. Хоча в літню спеку більше підійде холодний томатний суп або легкий тосканський мінестроне з великою кількістю овочів.

На друге варто замовити пасту. Саме їй присвячено головний розділ меню. Ці порції не тільки смачні, а й по-справжньому величезні! Любителі італійської кухні повинні звернути увагу на ньокі качо пепе із сиром пекоріно та чорним перцем, тальятелі з білими грибами, а також равіолі з кроликом. Викличе захват і домашня лазанья, яку подають у спеціальному посуді й рекомендують не викладати на тарілку, а їсти прямо із цього посуду.

Ну і який же італійський ресторан без піци? Класичні «Маргарита» або «Чотири сири» - легкі й повітряні. Та все ж таки головний акцент роблять у ресторані на домашню пасту й моцарелу.

Далі йде трюфельне меню. Чесно кажучи, зовсім мало українських ресторанів пропонують своїм гостям справжній трюфель, не кажучи вже про повноцінне трюфельне меню. Bigoli в цьому плані - приємний виняток. У ресторані пропонують справжній чорний трюфель з Умбрії. Ви зможете замовити крем-суп із цвітної капусти з трюфелем, лазанью із трюфелем або різото з трюфелем. До цих страв варто замовити пляшку хорошого вина, наприклад Langhe Nebbiolo, Barbaresco Nubiola або Grignolino d’asti.

Винна карта в ресторані представлена великою лінією італійських вин. Не забудьте продегустувати лімончело власного приготування, грапу й аквавіт. А у спеку вас чудово освіжить холодне вино Просекко, на основі якого роблять коктейлі «Белліні», «Апероль Шприц» і «Сграппіно».

Не залишили кухарі без уваги й любителів м’яса і риби. Для них тут приготують особуко з картопляним пюре, стейк рибай або стейк з телятини зі спаржею, котолету по-міланськи із шафрановим різото. На грилі апетитно засмажать рибу сібас, дорадо або лосось.

А різноманітне ранкове меню потішить великою кількістю страв з яєць - наприклад пашотом зі спаржею або фритатою з овочами та моцарелою.

Смачного!