UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПОВЕРНЕННЯ «БУРЖУЯ»

Знімаючи перші п’ятнадцять серій картини «День народження Буржуя», автори аж ніяк не ставили пер...

Автор: Світлана Агрест

Знімаючи перші п’ятнадцять серій картини «День народження Буржуя», автори аж ніяк не ставили перед собою надзавдання шляхетного впливу на уми й серця і, як наслідок, перевиховання «нових українців» чи «нових росіян». Проте вміння героїв серіалу відповідати в житті й у бізнесі законам честі, забезпечило їм воістину всенародну любов. Про це говорилося в численних зверненнях найрізноманітніших глядачів на інтерів- ський сайт після виходу фільму на телеекрани. Що й послужило причиною продовження історії.

І ось, 29 серпня, по закінченні першого дня зйомок наступних п’ятнадцяти серій, було розбито традиційну тарілку, осколки якої члени знімальної групи дбайливо зберігатимуть до кінця роботи над картиною. Цей проект, як і попередній, коопродукція телеканалу «1+1» (генеральний продюсер Олександр Роднянський) і «НТВ-Профит» (генеральний продюсер Ігор Толстунов).

Працювати почала творча група в тому самому складі. Сценарист Юрій Рогоза, «хрещений батько» Буржуя, сплів сітку літературної першооснови нових авантюр і любовних колізій героїв. До речі, Рогоза є сьогодні ключовою фігурою кіносценарного цеху студії «1+1»: уже готовий і затверджений сценарій двох пілотних годин серіалу «Краще не знати», у планах ще дві роботи. Особливу увагу привертає до себе те, що в «Краще не знати» буде широко використано технічні можливості студії «1+1» — спецефекти, комп’ютерна графіка тощо.

Буржуй — Валерій Ніколаєв — змінив зовнішність, залишивши в перукарні свої кучері й відростивши борідку.

А режисер-постановник Анатолій Матешко, який попередньою роботою подарував жадану зоряність багатьом чудовим, але мало відомим акторам, підшукав для продовження нових претендентів на зоряний кінонебосхил. Нових героїв, що з’явилися в серіалі, зіграють Вікторія Малекторович, Наталія Доля, Володимир Коршун, Остап Ступка й інші, знайомство з котрими на нас ще чекає. Крім того, у картині візьме участь група «Мандри», яка зіграє вуличних музикантів, що виконують пісню, спеціально й безкорисливо написану ними для цієї картини.

На прес-конференції, присвяченій початку роботи над картиною, Олександр Роднянський під- креслив, що новий сценарій, на його думку, цікавий, динамічний і не тільки не повторює попередній, а по своїй структурі складніший — і сюжетно, і постановково.

У проекту самопливом з’явився добровільний спонсор — Український банк «Ва-Банк», що не тільки взяв на себе пайову фінансову участь, а й став одним із героїв серіалу, колективним.

Що ж, нам усім залишається з нетерпінням чекати на прем’єру, що за традицією відбудеться одночасно в Україні й Росії, на каналах «1+1» і НТВ.