UA / RU
Підтримати ZN.ua

Банківські службовці страшенно темпераментні

Один із провідних театральних акторів країни Анатолій Хостікоєв бере участь у багатосерійному телепроекті компанії «Film.Ua» «Серцю не накажеш»...

Автор: Сергій Санін

Один із провідних театральних акторів країни Анатолій Хостікоєв бере участь у багатосерійному телепроекті компанії «Film.Ua» «Серцю не накажеш». Робота проходить у знімальних приміщеннях на Троєщині. Актор театру імені Івана Франка грає невдаху-банкіра.

Пригадую, свого часу в інтерв’ю Анатолій Георгійович нібито зарікся зв’язуватися з мильними операми. Адже кисло-солодкий досвід роботи на цій вічно зрошуваній ниві у нього був — у «Роксолані», де він грав султана. Та життя бере своє. Куди ж тепер без мильних опер. У «Серці...» (проект незабаром з’явиться на каналі «1+1») герой Хостікоєва — пружина сюжету. З 12 головних персонажів саме Григорій Варламов тримає на своїх мужніх плечах усю інтригу. Хостікоєвський герой — уже не звичний романтик. Це справжній лиходій. Він прагне захопити бізнес свого колишнього партнера і йде на це без найменших мук совісті. Кого треба й не треба — знищує на своєму шляху. Дружину цього Варламова грає Лариса Руснак — провідна актриса Театру імені Івана Франка. У решті ролей — Георгій Дрозд, Анастасія Сердюк і навіть «міс Україна — Всесвіт 2006» Інна Цимбалюк. Сюжет фільму вже апробований на наших друзях зі Східної Європи. Адже українську версію створено за румунським оригіналом «Сльози кохання», який показували в багатьох європейських країнах. Режисер проекту — Олег Гойда, який раніше зняв досить відомі фільми «Червоні погони», «Інспектор Лосєв». Гойда повідомив «ДТ», що практично на всі провідні ролі затвердили українських акторів, хоча фільм демонструватиметься і в ефірі пітерського «5 каналу».

— Це поліжанрова річ, — каже режисер. — Практично кожна сцена має ознаки різних жанрів: і скетч, і реприза, і детектив. Кожен епізод — як автономний етюд. Поки що для нас цей проект — твір із відкритим фіналом. Я сам досі не знаю повної історії, але в цьому є й позитивні моменти — це самокерований жанр. А наше завдання — гарно й професійно обдурити — і телевізійною картинкою, і акторською грою.

Щодо гри акторів. У новому театральному сезоні Анатолій Хостікоєв має розпочати репетиції у виставі «Людина з Ламанчі». Йому належить втілити на сцені давно омріяний образ Дон Кіхота. В ролі Дульсинеї — Наталя Сумська. Нещодавня спроба цієї постановки з режисером Володимиром Петровим не вдалася, оскільки театру виявився не під силу величезний бюджет (із десятком плазмових телевізорів). Тепер виставу має режисирувати Віталій Малахов.