UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецькій області кандидатів від партії «Громадянська позиція» намагалися не допустити до спостереження за процесом підрахунку голосів

У Донецькій області в місті Дружківка двох кандидатів від партії «Громадянська позиція» намагалися позбавити законного права стежити за процесом підрахунку голосів. Про це повідомив голова Дружківської міської організації партії «Громадянська позиція» Сергій Рижій.

У Донецькій області в місті Дружківка двох кандидатів від партії «Громадянська позиція» намагалися позбавити законного права стежити за процесом підрахунку голосів. Про це повідомив голова Дружківської міської організації партії «Громадянська позиція» Сергій Рижий. На виборчій дільниці № 1015 члени виборчої комісії провели голосування, за результатами якого ухвалили рішення про те, щоб кандидат за партійними списками й мажоритарник Павло Горбань від партії «Громадянська позиція» не був присутній під час процесу підрахунку голосів. Для розгляду цього конфлікту на дільницю приїхав голова Дружківської міської організації партії «Громадянська позиція» Сергій Рижий. Усі подальші події записували на відеокамеру. Голова комісії, Медведєва Вероніка, намагалася вирвати відеокамеру, вигнати кандидатів з приміщення й іншими засобами перешкодити їхній законній присутності при підрахунку голосів. Не зумів переконати голову дільничної комісії й дзвінок голови міської комісії, який намагався пояснити колезі, що присутність кандидатів законна. Члени виборчої комісії, на прохання Горбаня та Рижия, викликали міліцію, яка й вирішила інцидент. Медведєвій було показано закон і присутність кандидатів від партії «Громадянська позиція» була дозволена. Таку жорстку спробу перешкодити присутності кандидатів від партії «Громадянська позиція» міська організація пояснює спробою членів виборчої комісії «підняти» занадто низьку явку, яка склала трохи більше 33%. Загальна кількість виборців, що прийшли на дільницю, становила від 806 до 826 осіб з 2452 зареєстрованих. Присутність на території виборчої дільниці № 1015 Сергія Рижия й Павла Горбаня завадила спробі фальсифікації результатів волевиявлення жителів Дружківки.