UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тігіпко: Податковий кодекс буде презентовано через три тижні

Допрацьований варіант Податкового кодексу буде презентовано громадськості через три тижні, заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу ICTV.

Допрацьований варіант Податкового кодексу буде презентовано громадськості через три тижні, заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу ICTV.

"Якби у нас був ще один тиждень, ми б його прийняли до кінця цієї сесії", - уточнив він.

При цьому він підкреслив, що більшість із п'яти з половиною тисяч поправок, про які йшла мова під час ухвалення кодексу на останній сесії, є несуттєвими.

"Повірте мені, там не 5,5 тисячі поправок, які є. У 300 поправок вкладається ідеальний кодекс", - додав він.

Віце-прем'єр повідомив, що документ буде допрацьовано урядом спільно із профільним комітетом парламенту. Він також уточнив, що до Податкового кодексу буде внесено розділ про податок на розкіш. "Постараємося, щоб він був прийнятий Верховною Радою", - додав Тігіпко.

9 липня у коментарі для "Дзеркала тижня" лідер Комуністичної партії України (КПУ) Петро Симоненко заявив, що нова редакція проекту Податкового кодексу для всенародного обговорення може бути подана вже до кінця наступного тижня.

Раніше Верховна Рада підтримала постанову про винесення на всенародне обговорення проекту Податкового кодексу, і доручила Кабінету міністрів до 5 вересня 2010 узагальнити результати розгляду і подати їх до парламенту, а також забезпечити розробку держбюджету на наступний рік на основі нового Податкового та Бюджетного кодексів.

Своєю постановою парламент прийняв рішення до 14 липня 2010 передати в установленому порядку Кабінету міністрів України текст проекту Податкового кодексу, підготовленого комітетом Верховної Ради з питань податкової та митної політики до другого читання з урахуванням пропозицій всіх суб'єктів права законодавчої ініціативи.

Постановою парламент доручив Кабінету міністрів України забезпечити оприлюднення тексту проекту Податкового кодексу, а також належні умови для проведення його всенародного обговорення.