UA / RU
Підтримати ZN.ua

Табачник уже отримав цікаві пропозиції від виробників нетбуків для школярів

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту вже отримало цікаві пропозиції від різних світових та вітчизняних виробників нетбуків для повсюдного впровадження їх у навчальних закладах. Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» повідомив міністр освіти Дмитро Табачник.

Міністр повідомив, що позитивно ставиться до проекту заміни підручників нетбуками, рідерами та іншими електронними пристроями. «Єдине, що рідери не підходять з точки зору санітарних норм. Вони чорно-білі, і там така підкладка, яка дуже сильно псує очі. Доросла людина, у якого вже сформувалося очне яблуко і очний нерв, менш схильний до негативного впливу, а для дітей це небезпечно», - сказав він.

Ще одна цікава пропозиція надійшла до міністерства від компанії Microsoft. Воно стосується програмного забезпечення для нетбуків школярів. «Міністерство готує електронний контент: це не тільки підручники, а й допоміжна література, словники, задачники. Щоб ви могли в одному шкільному комп'ютері зібрати всі підручники з 2 по 11 клас плюс додаткові ресурси. Тут ми вже отримали цікаву пропозицію від Microsoft», - повідомив міністр.
«Ще хочу сказати, що навіть у найрозвиненіших країнах електронні підручники повністю не витіснили звичайні. Інша справа, що дітям не потрібно буде носити з собою важезні наплічники, підручник можна мати або вдома, або в класі. Електронний підручник разом з паперовим створює єдиний НМК - навчально-методичний комплекс. Наприклад, беремо підручник з фізики для 8 класу. Там досить короткі тексти, які просто відображають навчальну програму, що відповідає держстандартам. А якщо людина захоплюється предметом, він переходить в електронний формат і починає подорож по країні фізики або по країні хімії. І там приблизно в п'ять разів більший обсяг інформації», - поділився планами Д. Табачник.
За матеріалами «Сегодня»