UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стогній практично нічого не пам'ятає про бійку після телеефіру

Радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній точно нічого не може сказати про бійку після програми «Шустер live» увечері в п'ятницю, 12 листопада, оскільки вона тривала всього близько десяти секунд.

Радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній точно нічого не може сказати про бійку після програми «Шустер live» увечері в п'ятницю, 12 листопада, оскільки вона тривала всього близько десяти секунд.

Стогній в цілому підтвердив «міліцейську версію» події, яку озвучив у суботу, 13 листопада, директор Департаменту зв'язків з громадськістю МВС України Дмитро Андрєєв, однак про «удар в обличчя» екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка говорив значно менш упевнено.

«Ці заяви щодо...інциденту кожні півгодини оновлюються і суперечать одна одній. Взагалі людина має право подавати до міліції, то нехай подає. У той вечір я виходив з телецентру із людиною, яка була першою у черзі на житло, а потім, з приходом Луценка, стала 66-ою. І вона каже мені: «Допоможіть мені, в мене життя не складається, я був першим, а мене взяли та й посунули. Можливо, є якийсь захист, щоб мені дали хоч якесь житло? Тому що не можу я в пожежній частині жити, на території пожежної частини». От ми про це говоримо і виходимо ми на вулицю, а там стоїть Луценко і з ним 12 осіб - охорона і ще якісь люди, у сутінках не видно, видно тільки Луценка», - розповів Стогній.

За словами Стогнія, коли вони вийшли і пішли далі, співробітник міліції запитав: «Що мені зробити? Може мені з заявою звернутися до вас чи до міністра для того, щоб можна було отримати житло?»

«І тут я позаду чую голос Луценка: «Ну треба там у міністра ...» Повністю цитувати не буду», - повідомив Стогній.

Радник міністра пояснив, що не стерпів, «тому що ветерана міліції взяли посунули, не вибачилися, зробили з нього дурня».

«Я не знаю, як так вийшло, суто автоматично намагався цю людину (Луценка - ред.) у норму привести, але охорона завадила. Я тільки дотягнувся до нього трішки, бо охорона професійна, я їх знаю, працювали разом з цими хлопцями. І я зупинився відразу, в ту ж секунду, але почалися з боку охорони руки вилазити, виникла сутичка. Що там було, я точно сказати не можу. Вона була секунд десять, потім люди, що бачили це, стали кричати, і всі зупинилися. Я вибачився, сказав Луценку, що не стримався, але його охорона вже відвела. І він нічого не чув. Я запитав: «Що будемо робити, звертатися до міліції? Я готовий нести відповідальність, звертатися будете до міліції?» Вони відповіли, що порадяться, а через кілька хвилин сказали, що викликати міліцію не будуть. Як же не викликати, якщо є пощкоджена машина, і людині це потрібно компенсувати, запросити експертів, виписати збитки? Але все ж таки вони відмовилися викликати міліцію», - повідомив Стогній. (Чому він сам не викликав міліцію, радник міністра не пояснив - ред.)

«У них на думці, як я розумію, одне: вивезти подалі Луценка. Бо зараз його ніхто знайти не може, ніхто сказати не може, де він, що з ним. А поки його вивозять, в цій історії з'являються нові персонажі», - підкреслив радник міністра.

«Я розповів, як воно було, а як буде далі, я не знаю. Я готовий нести відповідальність і готовий написати рапорт про звільнення, якщо буду відчувати власну провину. А якщо вони все ж таки звертаються до міліції, то я рапорт точно писати не буду, хай прокуратура визначається. А то вони тиснуть будь-якими способами для того, щоб я звільнився», - додав Стогній.

Нагадаємо, що про інцидент після теле-шоу «Шустер live» ще у п'ятницю увечері повідомила прес-служба «Народної самооборони»

Проте вранці у суботу, 13 ноября, у міліції заявили, нібито Стогній вдарив в обличчя Луценка.

Пізніше Гримчак спростував цю заяву, повідомивши, що Луценко взагалі не брав участі в бійці. При цьому він звинуватив міліцію (і всю владу заодно) у бажанні будувати країну «на насильстві та брехні».

Гримчак також звернувся до міліції і Генеральної прокуратури із заявою про порушення кримінальної справи відносно Стогнія.

Луценко візьме участь у телепередачі «Чорне і біле» в прямому ефірі на каналі ТВі у неділю, 14 листопада, о 22:30.

За матеріалами ІМК