UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пшонку попросили поновити справу проти Мельниченка за розголошення держтаємниці

Три генерали просять генпрокурора Віктора Пшонку поновити справу проти Миколи Мельниченка за розголошення держтаємниці. Про це заявив колишній заступник голови СБУ (1997, 2006-2007), депутат II скликання генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

«Ми просимо генпрокурора скасувати незаконне рішення колишнього генпрокурора Святослава Піскуна про закриття порушеної проти М.Мельниченка кримінальної справи за розголошення державної таємниці», - сказав він.

О.Скіпальський відзначив, що генерали також просять дати правову оцінку матеріалам і діям, які мають ознаки статті 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

Колишній заступник голови СБУ переконаний, що М.Мельниченко, порушивши військову присягу, сховавшись за кордоном з таємними документами і розкривши їх зміст, завдав значної шкоди країні.

Генерал вважає, що кримінальна справа, яку порушено проти екс-президента Леоніда Кучми є демонстрацією вибіркового та поспішного застосування теорії права і базується на підставі незаконного прослуховування.

У свою чергу генерал-лейтенант Іван Білас заявив, що зібрані неправомірним шляхом матеріали не можуть бути доказом чиєїсь провини.

Генерал-лейтенант, голова партії «Вітчизна» Вілен Мартиросян висловив надію, що президент Віктор Янукович стане на захист Л.Кучми.

Нагадаємо, 4 квітня Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури відбулася очна ставка між другим президентом України (1994-2005) Л.Кучмою та колишнім офіцером Держохорони М.Мельниченком.

Стосовно Л.Кучми порушено кримінальну справу в рамках розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Екс-президент підозрюється у причетності до вбивства і незаконних діях щодо журналіста. «Плівки» М.Мельниченка визнано речовими доказами у цій справі.

За матеріалами Інтерфакс-Україна