UA / RU
Підтримати ZN.ua

На виборчій дільниці в Ясиноватій з бійкою вивели депутата від "НУ-НС"

31 жовтня близько 23:45 на одній з виборчих дільниць м. Ясиновата (Донецька область) стався інцидент за участю двох народних депутатів України. Про це в понеділок, 1 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на розповідь одного з учасників інциденту народного депутата Юрія Гримчака з фракції «НУ-НС».

31 жовтня близько 23:45 на одній з виборчих дільниць м. Ясиновата (Донецька область) стався інцидент за участю двох народних депутатів України. Про це в понеділок, 1 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на розповідь одного з учасників інциденту, народного депутата Юрія Гримчака з фракції «НУ-НС».

Згідно з повідомленнями, вдень він побував на виборчій дільниці № 28007 у місті Ясиновата, де виявив низку порушень виборчого процесу.

«Зокрема, на підвіконнях у будинку було знайдено зіпсовані бюлетені - причому серед них були непогашені й начебто б  повторно видані, з розписами виборців і членів комісій», - повідомив народний депутат.

«Ми звернули увагу на те, що відбувається, голови комісії. Загалом-то, наші зауваження були враховані, бюлетені погасили. Проте ми помітили ще ряд порушень, й у нас було достатньо підстав уважати, що на цій виборчій дільниці під час підрахунку голосів можлива фальсифікація. Це одна з найбільших виборчих дільниць в Ясиноватій, до неї прикріплено близько 1900 виборців при загальній кількості населення міста 25 тис. виборців», - сказав Гримчак.

За його словами, близько 22:00 він прибув на дільницю, щоб бути присутнім при підрахунку голосів. «З дозволу голови комісії я розташувався в приміщенні, де засідала комісія. За тим, що відбувається стежили спостерігачі. Робота йшла нормально, й жодних проблем з моєю присутністю там начебто не було. Проте близько 23:45 чомусь відчинили двері в приміщення (хоча комісія о 22:00 закрила всі двері, й, по ідеї, ніхто не мав туди заходити). У приміщення ввійшли: депутат від Партії регіонів Олександр Касянюк і особи, що його супроводжували, разом з начальником міліції м. Ясиновата. Крім цього, група міліціонерів розташувалася в коридорі. Касянюк й особи, які його супроводжували, (мабуть, помічники) заявили мені, що я незаконно перебуваю на території виборчої дільниці, бо в законі не написано, що я маю право там перебувати. При цьому депутат Касянюк спробував застосувати до мене фізичну силу, йому стали допомагати помічники. Довелося трохи помахати кулаками, в результаті чого ми весело присунулися до дверей і залишили виборчу дільницю», - описує хід інциденту народний депутат.

За його словами, «після цього Олександр Касянюк і його свита кудись зникли, а комісія закрилася зсередини, й останнє, що я почув, - це те, що на обурені претензії спостерігачів комісія заявила: якщо ви продовжуватимете, вас виженуть з приміщення за перешкоду виборчому процесу». Говорячи про поведінку представників міліції, Юрій Гримчак заявив: «Міліція намагалася розійняти бійку, намагалася все згладити, але, я думаю, без неї ніхто б у приміщення комісії не ввійшов».

За матеріалами: УНИАН