UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони Таджикистану звинуватив ЗМІ у пособництві терористам

Міністр оборони Таджикистану Шералі Хайруллаєв звинуватив журналістів у пособництві терористам у зв'язку зі статтями, які публікуються ними, про події в Рашті. Журналісти у свою чергу погрожують подати на нього до суду.

Міністр оборони Таджикистану Шералі Хайруллаєв звинуватив журналістів у пособництві терористам у зв'язку зі статтями,  які публікуються ними, про події в Рашті. Журналісти у свою чергу погрожують подати на нього до суду.

Заяву міністра було опубліковано на сайті державного інформагентства «Ховар».

«З привеликим жалем мушу зазначити, що більшість публікацій незалежних видань Таджикистану щодо жорстокого нападу найманих терористів на військову колону Міністерства оборони країни схожі на підтримку цієї ганебної дії цих безжалісних убивць, - йдеться в заяві міністра. - Описують промахи і недоліки Міноборони, його воєначальників і солдатів так, нібито є великими військовими експертами. На жаль, у багатьох виданнях не спостерігаються дії, які б засуджували це мерзенне діяння кривавих терористів.

Деякі незалежні видання у перші роки незалежності відігравали роль розпалювачів громадянської війни. Вони з гордістю і вихвалянням повідомляють про те, що спілкувалися з тим або іншим, і тим самим роблять із терориста політичну фігуру, намагаються зробити з убивць пригноблених...», - заявив міністр оборони Таджикистану.

При цьому керівник міноборони вимагає, щоб правоохоронні органи дали належну оцінку заявам ЗМІ.

«Міністерство оборони та його особовий склад, які втратили в результаті звірячого нападу терористів 25 офіцерів і солдатів, вимагає у правозахисних органів країни, щоб вони дали юридичну оцінку заявам ЗМІ та політичних партій, і в разі виявлення злочинних елементів, притягнути винних до законної відповідальності» , - заявив міністр.

ЗМІ, у свою чергу, визнали заяву міністра образливою і мають намір подати на міністра до суду.

Нагадаємо, що урядові війська в Таджикистані продовжують нести важкі втрати в боях з польовими командирами.

Уряд звинувачує їх в організації обстрілу військової колони міноборони Таджикистану 19 вересня, в результаті якого, за офіційними даними, загинули 28 солдатів і офіцерів, 15 отримали поранення. У свою чергу незалежні таджицькі ЗМІ стверджують про набагато більшу кількість жертв обстрілу.

За матеріалами Росбалта