UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська міськрада внесла до порядку денного понад 40 земельних питань

Київська міська рада внесла до порядку денного із голосу більше 60 питань, у тому числі 24 питання власності і загальних питань, а також близько 40 - земельних.

Київська міська рада внесла до порядку денного із голосу більше 60 питань, у тому числі 24 питання власності і загальних питань, а також близько 40 - земельних.

Питання із голосу вносили представники всіх фракцій. Зокрема, Партія регіонів внесла 13 земельних питань, Блок Черновецького - 7, Блок Литвина - 1. Опозиція зі свого боку також внесла з голосу низку земельних питань: БЮТ - 15 земельних питань, Блок Віталія Кличка - 2.

Секретар Київради Олесь Довгий підкреслив, що до порядку денного внесено було тільки ті питання, які були узгоджені на погоджувальній раді вранці у четвер. Процес внесення додаткових питань зайняв більше 3 годин, у той час як засідання погоджувальної ради тривало близько півгодини.

У ході внесення додаткових питань, лідер фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко висловив протест проти того, що Довгий не вносить пропозиції, які були розглянуті на погоджувальній раді. У свою чергу, Довгий підкреслив, що раніше було досягнуто домовленості про те, що питання стосовно землі і власності будуть узгоджуватися із профільними заступниками. Омельяненко на це заявив, що узгодженням цих питань повинні займатися управління Київради, а не самі депутати, після чого вніс свої пропозиції щодо наповнення порядку денного.

Зокрема, було внесено до порядку денного питання про зміни до бюджету Києва, згідно з якими із державного бюджету до міського буде передано 139 мільйонів гривень, із них 100 мільйонів на будівництво метро. Також внесено питання про надання статусу скверу земельній ділянці на території Пейзажної алеї.

У той же час, Довгий відмовився ставити на порядок денний питання щодо передачі комплексу будівель Київської міської державної адміністрації (КМДА) на вулиці Хрещатик 36 із ведення Київради до управління КМДА. За його словами, цю пропозицію підтримали на погоджувальній раді.

Нагадаємо, що на ранковому засіданні 15 липня Київрада відмовилася розглядати відставку секретаря Київради Олеся Довгого. За внесення цього питання до порядку денного проголосували лише 19 депутатів.

«Зазначена пропозиція набрала аж 19 голосів ... Я вважаю, що на цьому питання моєї відставки завершено», - заявив Довгий.