UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ вперше відзначить Новий рік з європейським розмахом

Вперше за багато років столиця бачить оформлення Майдану на європейському рівні.

Вперше за багато років столиця бачить оформлення Майдану на європейському рівні.

У минулому році всі витрати на свято коштували 1,7 мільйона гривень, разом зі спонсорськими грошима, в цьому, за оцінками експертів, у 5-6 разів більше. Тільки з кишені киян пішло максимум 1 мільйон гривень. За інше платили інвестори. Як кажуть у кулуарах мерії, за відсутності бюджетних коштів голові КМДА Олександру Попову вдалося зацікавити вигідною співпрацею спонсорів. «Попов викликав до себе бізнесменів і пропонував: хочеш працювати з мерією, ось тобі шматок Майдану, оформляй-освітлюй, нам не потрібні відкати і хабарі, прикрашай місто», - розповіло джерело в мерії. «Приватні фірми, що створюють світлове обладнання, погодилися освітлити Майдан за нашими ескізами, ЦУМ зробив своє підсвічування сам. До речі, таким же способом були створені світлофонтани на Майдані», - розповів начальник Київміськсвітла Андрій Швець.

Новорічний концерт також пройде за рахунок інвесторів. У цьому році займатися ним доручили директору одного з музканалів Миколі Баграєву. Він поставить на площі величезну сцену у вигляді сніжинки і запросить сюди популярних зірок. «Концерт розпочнеться рівно о 22:00 і триватиме до 23:45. За цей час виступлять Тіна Кароль, Потап і Настя Каменських, Олег Скрипка, Гайтана, гурт «Mad Heads», Ёлка, Білик. Потім на сцену з поздоровленнями вийде особисто Попов», - розповів заступник мера Олександр Пузанов.

У мерії запевняють, що про розцінки на виступи зірок не знають, і натякнули, що співаки, швидше за все, погодилися виступити по бартеру, за те, що Баграєв зайвий раз прокрутить їхні кліпи на своєму телеканалі. Самі зірки оприлюднювати свої гонорари відмовилися: «Це некоректне питання», - сказав нам продюсер Білик Юрій Нікітін. Такі відповіді були і від помічників Потапа і Насті. У концертних агенціях повідомили, що вони виступають у святкові дні за 15-20 тисяч євро.

Як повідомили у «Київзеленбуді» головний атрибут Нового року - 35-метрова ялинка цього року потягнула з бюджету на 200 тисяч гривень - зелень плюс прикраси.

«На неї пішло близько двох тисяч гілок вартістю від 40 до 60 гривень. Ці деревця забезпечуються за рахунок планового санітарного вирубування і були привезені до нас із Переяслава», - відзначили у прес-службі «Київзеленбуду». У минулому році ці витрати були більше 300 тисяч гривень. «Зекономили за рахунок реклами, яка виблискує на «зеленій», - розповіли майстри, які збирали ялинку. За їхніми словами, всю нову «геометрію світлового оформлення ялинки» робили рекламодавці за свій рахунок.

За матеріалами Сегодня