UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС сподівається на чесні місцеві вибори в Україні

Президент Ради ЄС Херман Ван Ропмай підкреслює необхідність проведення місцевих виборів в Україні відповідно до європейських стандартів та забезпечення до них рівного доступу всіх політичних гравців.

Президент Ради ЄС Херман Ван Ропмай підкреслює необхідність проведення місцевих виборів в Україні відповідно до європейських стандартів та забезпечення до них рівного доступу всіх політичних гравців.

«Місцеві вибори 31 жовтня дуже важливі для України. Це також важливо, тому що це мій день народження. Їх проведення має демонструвати, що в Україні продовжується хороша практика проведення чесних виборів, які відповідають європейським стандартам», - заявив він у понеділок, 13 вересня, у Брюсселі після закінчення зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

Президент Ради ЄС зазначив, що під час зустрічі він подякував українському президентові за його ініціативу внесення поправок до закону про проведення місцевих виборів. Він також підкреслив важливість створення основ, які гарантуватимуть, що вибори пройдуть на рівних підставах для всіх учасників.

Окрім того, Херман Ван Ропмай заявив, що спостерігає проведення в Україні необхідних реформ.

«Ми бачимо, що Україна просувається вперед у проведенні процесу реформ і Європейський Союз підтримує і допомагає їй на цьому шляху. Україна - європейська країна, і ми поділяємо спільні базові цінності, на яких ми будуємо наше суспільство», - сказав він. Серед таких цінностей президент Ради ЄС назвав демократію, верховенство права, повагу прав людини.

«Ми обговорили важливість гарантування незалежної судової системи та свободи преси», - також повідомив президент Ради ЄС.

У зв'язку з цим Герман Ван Ромпай підкреслив, що за останні роки Україна заслужила повагу за зміцнення демократії та свободу слова. «Українську спадщину відкритого суспільства необхідно будувати далі», - підкреслив він.

Як повідомлялося, 11 вересня в Україні офіційно розпочалася виборчу кампанію з виборів до місцевих органів влади, які призначені на 31 жовтня 2010 року.

За інформацією «Інтерфакс-Україна»