За право провести Олімпіаду-2022 Львів посперечається з п'ятьма претендентами

Поділитися
За право провести Олімпіаду-2022 Львів посперечається з п'ятьма претендентами © newsradio.com.ua
У Міжнародному олімпійському комітеті оголосили список претендентів на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

У Міжнародному Олімпійському комітеті офіційно оголосили, які ж міста вступають у боротьбу за право провести Олімпіаду-2022.

Отже, український проект Львів-2022 буде боротися з заявками п'яти міст: свій намір стати столицею Олімпіади-2022 проявили Алма-Ата (Казахстан), Пекін (Китай), Краків (Польща), Осло (Норвегія) і Стокгольм (Швеція).

Термін подачі заявок закінчився вчора. Представників міст-кандидатів буде запрошено МОК для участі в семінарі у Лозанні 4-6 грудня. Вони також відвідають як спостерігачі зимові Олімпійські ігри 2014 року у Сочі.

"Мене тішить, що у нас є шість претендентів на проведення зимової Олімпіади у 2022 році", - наводить офіційний сайт МОК слова президента організації Томаса Баха.

"Упевнений, представники цих міст і їхні прихильники розуміють, що Олімпійські Ігри можуть залишити після себе велику спортивну, соціальну та економічну спадщину, принести користь регіону".

Примітно, що раніше, на попередньому етапі підготовки заявок з перегонів вибув Мюнхен, який вважався одним із фаворитів МОКа - багато фахівців припускали, що Томас Бах, корінний баварець, буде підтримувати мюнхенську кампанію, проте громадяни кількох міст проголосували проти висунення Мюнхена на спеціальному референдумі.

Нагадаємо, вибори столиці Ігор-2022 відбудуться під час 127-ї сесії МОК у Куала-Лумпурі 31 липня 2015 року. !zn

Читайте також:

Гостям Олімпіади в Сочі радять залишити вдома смартфони і ноутбуки - ФСБ готує тотальне стеження

МОК заборонив Абхазії і Південній Осетії брати участь в Олімпіаді-2014

Переможцям Олімпіади в Сочі вручать медалі зі шматочками челябінського метеорита

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі