Українська лижниця завоювала золото на Світових Студентських іграх

Поділитися
Українська лижниця завоювала золото на Світових Студентських іграх Катерина Григоренко завоювала у Тренто вже дві медалі © Оксана Гаранец
Катерина Григоренко принесла українській студентській збірній першу золоту медаль на Універсіаді в італійському Трентіно.

На Світових Студентських іграх, що проходять в італійському Тренто, українські спортсмени-студенти відкрили рахунок золотих медалей змагань.

Слідом за бронзою біатлоніста Дмитра Підручного у спринті золото у лижних перегонах виграла Катерина Григоренко - у перегонах на 5 км вільним стилем. Бронзу на цій же дистанції виборола Марина Анцибор. Зазначимо, що це вже друга нагорода для лижниці - раніше львів'янка фінішувала другою у скіатлоні (5 км класичним ходом і 5 км вільним стилем), відставши від переможниці Тетяни Осипової з Казахстану всього на секунду.

Таким чином, завдяки двом медалям, завойованим 17 грудня, Україна увірвалася до топ-10 в загальному заліку, розмістившись на 9-й сходинці листа.

В інших видах спорту, досягнення української команди не настільки істотні. Так, невдало у Трентіно виступили хокеїсти. Підопічні Сергія Лубніна програли два матчі групового турніру - Казахстану (2:4) і Канаді (0:11). А у третій грі в серії післяматчевих булітів українці зламали опір Японії - 4:3.

Втративши можливість боротися за медалі (а раніше на Універсіадах у різні роки "синьо-жовті" вигравали перше і третє місця), збірна України вирушила до втішного раунду, де в першому ж матчі міні-турніру за 9-12 місця здолали Великобританії 14:1. Тепер, щоб фінішувати на 9-й сходинці загального заліку хокеїстам слід вигравати у Швеції. Матч відбудеться 19 грудня о 17:00.

Відзначимо, що найбільш результативними гравцями в українській хокейній збірній є Олег Задоєнко з київського "Сокола" - 5 (3+2) очки і Сергій Бабинець з "Білого Барса", на рахунку якого дві шайби і три точні передачі. !zn

Читайте також:

Біатлоністка Валя Семеренко вперше у кар'єрі здобула перемогу на етапі Кубка Світу

Українські біатлоністи на мажорній ноті стартував в олімпійському сезоні

Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їхню підготовку до Олімпіади

Хокейна Ліга Чемпіонів пройде без клубів із Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі