Україна знову розгромила Сан-Марино, але фінішувала другою в групі

Відео Доповнено
Поділитися
Україна знову розгромила Сан-Марино, але фінішувала другою в групі © football.ua
Українці без проблем прогнозовано розібралися з аутсайдером групи Н на виїзді. Однак при цьому англійці виграли 2:0 у Польщі і залишили "синьо-жовтих" на другій сходинці.

Збірна України розгромила в заключному поєдинку групового раунду європейської кваліфікації ЧС-2014 збірну Сан-Марино 8:0. У паралельному протистоянні, яке безпосередньо впливало на долю українців, Англія все-таки обіграла Польщу - 2:0 і вийшла на світовий форум.

Українці ж тепер продовжать боротьбу за путівку до Бразилії через стикові поєдинки. Потенційними суперниками "синьо-жовтих" стали Швеція, Франція, Румунія та Ісландія.

У третьому поєдинку групи Н Молдова на виїзді здолала Чорногорію 5:1. Втім, цей результат, на відміну від поєдинку в Лондоні, вже ні на що не впливав.

Михайло Фоменко практично не змінював склад команди у порівнянні із зустріччю в Харкові. Місце дискваліфікованих Тараса Степаненка та Євгена Хачеріді зайняли Анатолій Тимощук та Олександр Кучер. Також місце у ростері отримав і Віталій Мандзюк, який замінив Ярослава Ракицького. Цілком природно українці вийшли на матч проти аутсайдера з двома нападниками - Марко Девічем і Євгеном Селезньовим.

Як не дивно, але перший удар по воротах завдали не українці, а господарі - Риналді перевірив пильність Андрія П'ятова на 3-й хвилині. Однак його ефектний постріл був невлучним. "Синьо-жовті" відповіли лише чотири хвилини потому - Марко Девіч пробив головою вище воріт.

Трохи нервовий стартовий відрізок завершився фланговим прострілом і падінням Девіча в штрафній площі - арбітр показав жовту картку делла Валле і заодно призначив 11-метровий. Його впевнено реалізував Селезньов. А через півтори хвилини подвоїв рахунок Девіч, завершивши стрімку комбінацію. На 19-й хвилині, здається, всі полегшено зітхнули, оскільки все той же Селезньов з подачі Руслана Ротаня встановив перевагу у три м'ячі.

Час до перерви команди провели спокійно - сан-маринці іноді доходили до штрафного майданчика гостей і навіть били по воротах, українці особливо небезпечних моментів не створювали. Цілком логічно, що перший тайм завершився з рахунком 3:0.

Друга 45-хвилинка розпочалася з атак гостей, і в підсумку на 50-й хвилині Девіч оформив дубль - 4:0. На 56-й хвилині господарі залишилися в меншості, і суддя знову вказав на "точку". До цього часу у воротах Сан-Марино розписався і Андрій Ярмоленко, так що коли Марко Девіч впевнено пробив 11-метровий і зробив хет-трик, рахунок став 6:0.

Відзначився Роман Безус, який вийшов на заміну і через дві хвилини замкнув красиву двоходівку Ярмоленко - Девіч. А остаточний рахунок встановив Віталій Мандзюк - 8:0.

Примітно, що безпрограшна серія українців у відбірковому циклі склала вже 6 матчів, а Андрій П'ятов продовжив свою "суху" серію до 460 хвилин.

Сан-Марино - Україна- 0:8 (0:3)

Голи: Селезньов, 13 (0:1). Девіч, 15 (0:2). Селезньов, 19 (0:3). Девіч, 51 (0:4). Ярмоленко, 55 (0:5). Девіч, 58 - з пенальті (0:6). Безус, 65 (0:7). Мандзюк, 90 (0:8)

Сан-Марино: А. Сімончіні, Палацци, Д. Сімончіні, Алес. Делла Валле, Берретті (Алекс Делла Валле), Ф. Вітаіолі, Червелліні, Баттістіні, М. Вітайолі, Валентіні, Рінальді.

Україна: П'ятов, Шевчук, Мандзюк, Кучер, Гусєв, Тимощук, Ротань, Коноплянка, Ярмоленко, Селезньов (Безус, 64), Девіч.

Покарання: Делла Валле, 12. Д. Сімончіні, 32. Коноплянка, 60 (попередження). Палацці, 56 (видалення). Коноплянка, 60. Вітайолі, 77. Червелліні, 77. А. делла Валле, 90 (видалення).

Судді: Лехнер, Ходжа, Кольбич (Австрія).

15 жовтня. Сан-Марино. Серравалле. "Олімпіко".

І НПМ
1 Англія 10 6 4 0 31:4 22
2 Україна 10 6 3 1 28:4 21
3 Чорногорія 10 4 3 3 18:17 15
4 Польша 10 3 4 3 18:12 13
5 Молдова 10 3 2 5 12:17 11
6 Сан-Марино 10 0 0 10 1:54 0

Таким чином, українці зіграють у стикових матчах, які відбудуться 15 і 19 листопада. Жеребкування пройде 21 жовтня у Цюріху. !zn

Читайте також:

Букмекери були впевнені у розгромі Сан-Марино, але не вірили у Польщу в матчі з Англією

Фоменко не вірив, що Україна вийде на ЧС з першого місця

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує грати на чемпіонаті світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі