UA / RU
Поддержать ZN.ua

Порошенко на День Незалежності згадав "Мордор" і заговорив про економіче зростання

За його словами, "Новоросія" не менша вигадка, ніж країни фантастичних книг.

Президент Петро Порошенко під час своєї промови до Дня Незалежності на Майдані в Києві пригадав про Джона Рональда Руела Толкієна.

За його словами, так звана "Новоросія", про яку говорить російська пропаганда і російськи чиновники, така ж фантазія, як і у художніх книгах письменника.

"Так звана "Новоросія" така ж уявна, як і у книгах Толкієна "Мордор", - скзаав Порошенко.

При цьому він додав, що деякі політичні сили намагаються поширювати панічні настрої в Україні, "організовувати походи на Київ" і оголошувати, що "все пропало".

"Не пропало, дорогі мої! Але буде значно важче, якщо вести безвідповідальну політику і думати, як сподобатися перед вибораими, замість того, щоб консолідуватися і рятувати країну", - сказав він.

При цьому, за словами Порошенка, найближчими місяцями вже може відновитися економічне зростання.

Читайте также: За годы независимости Украина установила мировой рекорд по падению ВВП

"Це можливе лише якщо буде відсутня військова ескалація", - сказав він.

Також Порошенко пообіцяв провести індексанції зарплат і пенсій. Щоправда, коли це станеться, він не уточнив. Також він розповів, що Збройні сили України будуть посилені за рахунок контрактників.

"Але пообіцяти, що мобілізації більше не буде, не можу. В умовах військової агресії неможливо будувати лише контрактну армію. Історія таких випадків не знає", - сказав Порошенко.

Сьогодні Україна святкує свій 24 День Незалежності. В цей день у 1991 році 90% українців проголосували за незалежність України від СРСР.

Напередодні президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама привітав український народ з 24-річницею Незалежності України. Він запевнив, що США і надалі будуть залишатися послідовними у своїй підтримці України" у той час, "коли Ви працюєте, щоб провести вирішальні реформи", попри агресію Росії в Донбасі і Криму.

Повідомлялося, що підтримка громадянами незалежності України досягла максимуму з 2001 року. На заході Україні 93,3% виступають за незалежність країни, на сході – лише 57,7%. При цьому, майже три чверті громадян (72,2%) знову підтримали б незалежність України на референдумі.