Запорізький "Мотор" очолив групу у гандбольній Лізі Чемпіонів

Поділитися
Запорізький "Мотор" очолив групу у гандбольній Лізі Чемпіонів Запорожці здолали суперника в Харкові © iSport.ua
Український представник у найпрестижнішому євротурнірі успішно стартував у дебютному для себе розіграші.

Запорізький гандбольний клуб "Мотор" очолив турнірну таблицю групи А розіграшу Ліги Чемпіонів-2013/14. На старті групового турніру запорожці зіграли внічию з німецьким "Рейн-Неккаром" 31:31, а в першому домашньому матчі здолали хорватську "Кроацію" 31:30.

В активі українців 3 очки після двох матчів - як мінімум до матчу між угорським "Веспремом" і "Рейном", який відбудеться 29 вересня, "Мотор" - лідер свого секстету. Окрім угорців, німців і хорватів запорожці поведуть боротьбу з російською "Невою" і словенським "Целе".

Зазначимо, що для команди з Загреба, яка виграла всі 23 національні першості, це вже двадцята за рахунком Ліга чемпіонів. "Мотор", який минулої весни вперше завоював золото чемпіонату України, дебютує в головному клубному турнірі Старого Світу.

Виїзна нічия у першому турі в Німеччині налаштовувала вболівальників "Мотора" на оптимістичний лад напередодні гри з хорватським чемпіоном. Однак для запорізької команди цей поєдинок мав стати серйозним випробуванням. По-перше, будь-який поєдинок ЛЧ - підвищена відповідальність, по-друге, "авіаторам" необхідно було зіграти не в рідному Запоріжжі, а в Харкові. Справа в тому, що через реконструкцію головної арени міста Палацу спорту "Юність" клубу довелося шукати інше місто для проведення матчу високого рангу. Місце знайшлося у Харкові, де є волейбольний спорткомплекс "Локомотив".

Втім, в цьому плані запорожцям пощастило - атмосфера, що панувала у четвер увечері в харківському спорткомплексі, їх приємно здивувала. Після матчу про це сказав головний тренер команди Сергій Бебешко, і його тезка підопічний Онуфрієнко.

Гандболісти віддячили трибунам хорошою грою, характером і волею до перемоги. Колектив зумів з кількох не дуже вдало сформованих ситуацій зробити успішний підсумковий результат. На останніх секундах пресинг українців призвів до того, що Стіпе Мандалініч втратив м'яч і напівсередній "Мотора" Сергій Бурка точним кидком приніс важливі два очки своїй команді.

Зазначимо, що гандбольний клуб "Мотор" до сезону-2009/10 брав участь у жіночих змаганнях. На міжнародній арені команда була однією з найкращих після київського "Спартака". Проте з деяких причин генеральний спонсор клубу ЗАТ "Мотор-Січ" в особі його голови В'ячеслава Богуслаєва відмовився від колективу, переключивши свою увагу і кошти на чоловічий гандбол. У підсумку, запорожці не тільки на папері склали конкуренцію землякам з ЗТР, багаторазового чемпіона України, але і самі незабаром завоювали чемпіонський титул.

У міжсезоння "Мотор" залучив у свої лави провідних українських гандболістів останніх років - Сергія Бурку, Дениса Шевельова, Євгена Гурковського, Артема Остроушка і навіть Сергія Онуфрієнка - одного з кращих напівсередніх Європи,що ледь не прийняв білоруське громадянство. Сильні легіонери з Росії та Словаччини безсумнівно привнесли певну потужність в дії команди, а титулований у минулому гравець Бебешко вдало керує колективом як наставник.

Відзначимо, що наступний матч у Лізі Чемпіонів "Мотор" проведе 10 жовтня - в угорському Веспремі українці пройдуть випробування одним з лідерів європейського гандболу. !zn

Читайте також:

Жеребкування Євроліги: до Києва їде "Барселона"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі