Верховний суд Швейцарії дарує "Металісту" шанс на повернення у Лігу Чемпіонів

Поділитися
Верховний суд Швейцарії дарує "Металісту" шанс на повернення у Лігу Чемпіонів © PeterQ, forum.autoua.net
Швейцарська судова влада може виявитися більш прихильною до харківського клубу, ніж УЄФА і Спортивний арбітраж.

16 серпня Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про визнання матчу "Металіст" - "Карпати" договірним.

Повідомлення, яке дарує надію вболівальникам харківської команди, дискваліфікованої УЄФА з розіграшу єврокубків-2013/14, з'явилося на офіційному сайті "Металіста".

"Рішення Верховного суду Швейцарії означає, що рішення, винесене CAS 2 серпня, втрачає свою силу до розгляду Верховним судом Швейцарії апеляції "Металіста" по суті. Таким чином, в УЄФА немає формальних підстав для того, щоб не допускати ФК "Металіст" до матчів плей-офф", - йдеться у заяві.

"У даній ситуації УЄФА має скасувати своє рішення або, принаймні, призупинити. І вже ми звертаємося до УЄФА та CAS з відповідним проханням і інформуємо їх про рішення Верховного суду Швейцарії і сподіваємося на швидке рішення", - заявив юрист "Металіста" Маркіян Ключковський.

Він зазначив, що юристи клубу продовжать роботу у Верховному суді Швейцарії з розгляду апеляції "Металіста" по суті.

"Ми будемо просити Верховний суд Швейцарії скасувати рішення CAS взагалі. Паралельно ми будемо вести процес з CAS щодо скасування рішення УЄФА", - заявив Ключковський.

"Ми діємо, виходячи з того, що докази, які використовуються для встановлення провини "Металіста" в участі у договірному матчі, не є переконливими і за законодавством Швейцарії - незаконними.

Настільки швидке рішення Верховного суду Швейцарії про призупинення рішення КАС свідчить про те, що суд не вбачає потенційно серйозні питання та недоліки в доказах, які були використані в рішенні КАС. "Металіст" серйозно розраховує на те, що рішення КАС буде скасовано", - йдеться на сайті.

"Поки ж хочу зауважити, що будь-які дії, які будуть суперечити рішенням Верховного суду Швейцарії - найвищого судового органу Швейцарії - можуть розглядатися як неповага до суду", - додав Ключковський.

Нагадаємо, що місце "Металіста" у четвертому раунді кваліфікації Ліги Чемпіонів посів грецький ПАОК, який харків'яни здолали за сумою двох матчів на попередній стадії змагань. Саме греки і зустрінуться, згідно з рішенням УЄФА, з німецьким "Шальке" 21 і 27 серпня. !zn

Читайте також:

Харків'янин Марко Девіч увійшов до числа кращих українських бомбардирів

"Металіст" грає внічию з ПАОКом і проходить у наступний раунд кваліфікації ЛЧ

Президента "Барселони" звинувачують у шахрайстві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі