Вчені вважають, що антидопінгова система у спорті приречена на провал

Поділитися
Вчені вважають, що антидопінгова система у спорті приречена на провал
В Австралії підійшло до кінця дослідження, яке певною мірою підтверджує абсурдність допінг-контролю спортсменів.

Антидопінговий контроль у своєму нинішньому вигляді - не більше ніж фарс, вважають австралійські вчені з університету Аделаїди. Вони провели дослідження, взявши за основу позитивні допінг-тести з 93 видів спорту.

Фахівці з'ясували, що випадковий, вибірковий тест на застосування заборонених препаратів виявляє їхнє використання лише в 2,9 відсотка випадків зі ста.

При цьому для досягнення повного ефекту, щоб жоден спортсмен, що використовує стимулятори, не залишився без покарання, необхідно, щоб кожен атлет у світі проходив тест на допінг до 50 разів на рік.

"З'ясовується, що антидопінгові заходи вживаються більше напоказ, для демонстрації, що все йде як треба. Але на практиці виявляється, що вся антидопінгова система приречена на провал", - наводить слова одного з авторів дослідження професора Мацей Хеннеберга РИА "Новости", посилаючись на АР.

Нагадаємо, що нещодавно на вживанні заборонених препаратів зловили американського спринтера Тайсона Гея, який сам заявив, що одна з проб, взята у нього в цьому році, дала позитивний результат. Також за підозри на допінг може опинитися поза спортуом і його суперник на біговій доріжці Асафа Пауелл з Ямайки.

Останні ж допінгові події в Україні пов'язані, нагадаємо, з легкоатлетом Юрієм Білоногом, якого позбавили золотої медалі Олімпіади в Афінах у штовханні ядра. Вживання заборонених препаратів українцем було доведено через 8 років після його перемоги, коли настав останній термін розкриття пробірок з пробами. !zn

Читайте також:

Китай звинуватили у виробництві практично всього допінгу у світі

Вчені вивчили речовину, здатну зробити з будь-якої людини професійного атлета

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта за допомогою рівнянь

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі