Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024 у Парижі в разі допуску росіян та білорусів

Поділитися
Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024 у Парижі в разі допуску росіян та білорусів Україна може не поїхати на Олімпіаду-2024 у Парижі
Вадим Гутцайт зазначив, що Україна продовжить звертатися до членів МОК, щоб завадити поверненню представників двох країн до міжнародного спорту.

Міністр молоді та спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт відреагував на заяву Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про необхідність повернути росіян та білорусів у міжнародний спорт.

"Частина міжнародних федерацій обурилася спробою МОК просувати повернення росіян та білорусів. Їхні лідери ігнорували запрошення на Олімпійський саміт і заявили про свою позицію на відповідних консультаціях МОК.

Неприпустимою є така ситуація і для нашої держави. Ми зверталися і звертатимемося до всіх міжнародних організацій, які можуть вплинути на ситуацію та до думки яких можуть прислухатися члени МОК. Наша позиція незмінна: поки в Україні триває війна, російських та білоруських спортсменів не має бути на міжнародних змаганнях!

Безумовно, наші національні спортивні федерації мають посилити комунікацію з міжнародними федераціями, щоб заборона залишилася чинною. Прикладом є Національний комітет спорту інвалідів України, який спільно з партнерами домігся зупинення членства РФ та РБ у Міжнародному паралімпійському комітеті. Без згоди МПК, МОК навряд чи зможе виробити будь-які рішення щодо цього питання. Крім того, діють санкції Всесвітньої антидопінгової агенції щодо російських спортсменів", – написав Гутцайт у Facebook.

Президент НОК також не виключив, що Україна може відмовитися від виступу на Олімпіаді-2024 у Парижі:

"Наразі йде робота щодо подальших можливих кроків та першочергових заходів для продовження санкцій та недопуску росіян та білорусів до міжнародних змагань. Якщо нас не почують, я не виключаю можливості, що ми бойкотуватимемо і відмовимося від участі в Олімпіаді".

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні.

Раніше повідомлялося про те, що Олімпійський комітет Азії запросив росіян та білорусів виступити на Азіатських іграх-2023.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі