У МОК заявили про готовність повернути росіян та білорусів у міжнародний спорт

Поділитися
У МОК заявили про готовність повернути росіян та білорусів у міжнародний спорт МОК готовий повернути росіян та білорусів у міжнародний спорт © МОК
Організація вважає, що спортсменам, які не підтримують війну в Україні, необхідно дати можливість змагатися.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назвав умови, які мають стати основою для повернення спортсменів із Росії та Білорусі до міжнародного спорту.

Виконком МОК після свого засідання підбив підсумки в офіційній заяві.

В організації зазначили, що санкції проти РФ та Білорусі залишаються чинними. Проведення міжнародних турнірів на території обох країн заборонено. Прапори, гімни та інші символи цих країн не мають з'являтися на змаганнях. Офіційні особи не можуть бути запрошені та акредитовані на будь-який спортивний захід міжнародного рівня.

При цьому питання з виступом спортсменів розглядалося окремо. У МОК назвали умови, за яких росіяни та білоруси зможуть повернутися до міжнародного спорту.

Спортсмени виступатимуть у нейтральному статусі та візуально не зможуть ніяк представляти свою країну. На старти зможуть виходити лише ті спортсмени, які не були помічені в активній підтримці повномасштабного військового вторгнення в Україну. Також МОК вимагатиме повного дотримання антидопінгових правил та проводити регулярні перевірки в індивідуальному порядку.

Крім того, Міжнародний олімпійський комітет схвалив пропозицію Олімпійської ради Азії надати представникам Росії та Білорусі можливість виступити на регіональних турнірах із дотриманням усіх вищезазначених умов.

Варто зазначити, що участь російських та білоруських спортсменів на азіатських турнірах поки що не підтверджена спортивними федераціями, які проводять там змагання.

Раніше повідомлялося про те, що Росію та Білорусь позбавили права на безкоштовну трансляцію Олімпіад у 2026-2032 роках.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі